Helt Hen i Haven

Nye eksperimenter i planteværkstedet

Endelig kom årets første frøleverance med posten, og endelig kom der gang i planteværkstedet. Der er jo heldigvis frø, der skal sås allerede nu, for at planterne kan nå at blive til noget, før det bliver efterår. Det gælder blandt andet tre nye slags tobaksplante, Nicotiana, der skal prøves af i år og også edderkoppeplante, Cleome spinosa, kæmpeverbena, Verbena bonariensis og den eksotiske pileurt, Persicaria orientalis, der mislykkedes totalt her i haven sidste år.Det er skønt at få jord under neglene og frø mellem fingrene igen. Selvom tobaksfrøene godt nok er så små, at de ikke er nemme at mærke og temmelig svære at så. Frøene lå i bittesmå reagensglas i frøposerne, så de ikke skulle blive væk i en papirfold ... det har jeg godt nok aldrig set før. Nu er bakkerne med tobaksplanter på plads i vindueskarmen, mens de øvrige bakker er blevet stående i drivhuset, hvor der pt er nogenlunde køleskabstemperatur. De spirer nemlig bedst, hvis de udsættes for perioder med skiftevis høj og lav temperatur. De kommer ind i køleskabet, hvis det trækker op til frost.Det er ikke kun nye frø, der eksperimenteres med. Jeg har fået en prøvepakke af et nyt produkt, der er kommet på markedet. Det er et voksemedie fremstillet af kokos, der leveres som en kompakt blok på størrelse med en mursten. Inden i pakken er der en kraftig pose, som man hælder en 3-4 liter vand i. Efter en halv times tid har blokken opsuget vandet, og vupti har man 10 liter lækkert voksemedie at boltre sig med. Det virker temmelig smart. Nu må vi se, hvad frøene siger til det. Produktet hedder HomeOGarden og distribueres af det danske firma Green Lifestyle ApS.

Nyeste blog indlæg

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne


Blomsterkaos i skærehaven


Ny bil udløser nyt bed og planterokade


Selvsået kongelys og fennikel fuldender staudeskrænten


Tørketålende røllike er perfekt til den nye staudeskrænt


Gult og gråt og plantenyt til forårskrukkerne


Grænseoverskridende tulipanhøst skærehaven


Arkiver

5 Replies to “Nye eksperimenter i planteværkstedet”

Sådan et voksemedium købte jeg noget af i Lidle (tror jeg, det var) sidste år, og mine gamle og lidt trætte pelargonier elskede det. Om frø også vil synes om det, ved jeg så ikke.

Karen Engsig-Karup januar 23, 2017,  05:31

Jeg synes, du har rigtig mange ting, der kan/skal stilles i køleskabet. Må jeg være så fri at spørge, hvor i alverden opbevarer du din leverpostej? 😉
Nå, ét er spøg, et andet pjank… Hvornår lægger du frø til Lathyrus? Og er det at foretrække at så sine tomater frem for at købe udplantningsplanter?
Venlig hilsen
Karen

Hej Karen
Det er et spørgsmål om prioritering 😉
Jeg plejer først at så Lathyrus midt i marts, så jeg er sikker på, at der er lys nok til at de udvikler sig pænt. Tidligere har jeg altid sået mine tomatplanter selv, men de senere år har jeg plantet udplantningsplanter. Der er for og imod. Udvalget er størst, hvis man selv sår, men planterne er svære at styre, når man kun har vindueskarmen til rådighed. De bliver nemt tynde og ranglede – det slipper man for med udplantningsplanterne, der har haft det godt med rigeligt lys hos en gartner.
Mvh Lotte

Karen Engsig-Karup januar 29, 2017,  00:21

Tak, Lotte! Som altid er det en fornøjelse at følge din blog 🙂
Karen

Hej Karen, man sår da bare agurker/basilikum i sin bakke med leverpostej. Jeg har lige haft fødselsdag, og min søster og svoger gav mig en masse nye spændende frø, så spørgsmålet er, om mit drivhus er stort nok, eller om jeg skal dække en hektar af fårenes græs med plastik? De kan sikkert godt lide Isplanter og sjove tomater. Pladsmangel, pladsmangel, pladsmangel!!! ;o)

Skriv et svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

LB Text & Ide

  • Artikler
  • Pressemeddelelser
  • Katalogtekster
  • Hjemmesidetekster
  • Havebøger
  • Affiliate marketing
  • Influencer

Lotte Bjarke

Sondrupvej 42 · 8350 Hundslund

+45 21487530 · post@lottebjarke.dk

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne

Blomsterkaos i skærehaven

Ny bil udløser nyt bed og planterokade

Lotte Bjarke © Copyright 2023. All Rights Reserved