Selv om der er længe til køkkenhaven for alvor ligner en køkkenhave igen, viser det sig pludselig - når man får set godt efter - at der allerede er flere gode råvarer at hente i haven. De fleste krydderurter er jo stauder, og de nye skud myldrer frem i jordoverfladen. De smukke og helt vildt vitaminholdige blade af skovskræppe, Rumex sanguineus, der også går under navnet rød havesyre, er fx så langt fremme nu, at der godt kan plukkes lidt til salaten.
Purløg, kinaløg, anisisop og broncefennikel er også klar til at sætte smag på kokkerierne, og ikke at forglemme skvalderkålen, som tordner frem, hurtigere end man kan nå at spise sig fra ukrudtsproblemerne. De friske skud smager allerbedst lige nu.
Citronmelisse, Melissa officinalis, der er så lækker til fisk, lignede end bunke visne grene, indtil toppen blev klippet ned og de visne blade forsigtigt revet væk. Neden under alt det visne dukkede masser af friske skud op, så også her kan der allerede høstes gode sager til aftensmaden.