Helt Hen i Haven

Nålestribet Primula

Jeg har jo gået og hygget mig vældigt med at sammenstille små krukkegrupper med de stedsegrønne planter, der har klaret sig igennem vinteren tilsat et strejf af forår med spirende blomsterløg og forskellige Primula. Men nu bliver jeg lidt bekymret på Primula'ernes vegne, for hvis vejrudsigten holder, og der kommer et ordentligt læs sne, går de væksthusproducerede blomster med garanti til. Så nu kommer de på et lille ferieophold i drivhuset, indtil sneudsigterne er drevet over.På plantebænken på terrassen er det Primula 'Zebra Blue', der hygger og spreder forårsstemning. Den fine blå Primula er ligefrem udnævnt til ugens yndlingsplante her i haven.Det er jo ikke hver dag, man oplever en blomst med nålestribede blomster - og så i sådan en dejlig, blå farve, der leder tanken hen på fint, gammelt porcelæn.

Nyeste blog indlæg

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne


Blomsterkaos i skærehaven


Ny bil udløser nyt bed og planterokade


Selvsået kongelys og fennikel fuldender staudeskrænten


Tørketålende røllike er perfekt til den nye staudeskrænt


Gult og gråt og plantenyt til forårskrukkerne


Grænseoverskridende tulipanhøst skærehaven


Arkiver

5 Replies to “Nålestribet Primula”

Hej Lotte.
Hvor er det en fantastisk fin primula. Det er ikke sådan en man ser hver dag. Så det er med at få dem under tag, så de ikke tager skade.
Hilsen Lis

Ja, den er virkelig flot og anderledes. På søndag skulle den kunne komme ud igen. Vi har brug for alle forårsopstillingerne nu.

God weekend
Birgitte

Enig Birgitte
Og nu kan de heldigvis komme frem igen 🙂
Mvh Lotte

Det er mærkeligt, som man skifter smag hen ad vejen, når det drejer sig om havekulører. Engang syntes jeg at fx stribede Pickwick crocus var meget lidt kønne,
men det var kun indtil min dengang 5-årige børnebørn fra USA glædestrålende kom og forærede mig et par poser, som de havde set i lufthavnen i Amsterdam på vej til sommerferie hos Grandma’. Selvfølgelig fik vi dem i jorden med det samme, og da de foråret efter blomstrede, opdagede jeg jo, at de var smukke i virkeligheden. Det var bare farverne på computeren og i de glittede kataloger, som spillede mig et puds.

På samme måde havde jeg det i lang tid med ‘sorte’ blomster, men lige nu flyder mit arbejdsbord med frøposer til Chokoladeblomst, Rød Havenælde, Amaranth, Bull’s Blood rødbeder, som skal forskønne min provencerøde terrasse til sommer, og i går købte jeg en stor såkaldt sort Kala, da jeg kom forbi planteskolen i Audebo.

Tak for din stærkt vanedannende blog og
Happy Gardening,
Jytte
http://www.danishknitdesign.com

Jytte
http://www.danishknitdesign.com

Kære Jytte
Tak for din hilsen og de pæne ord. Du har fuldstændig ret i, at det er en spændende øvelse at følge med i, hvordan vi allesammen bliver påvirket af tidens trend og tendenser – også selv om vi prøver at stritte imod. Heldigvis for det egentlig, for ellers ville der jo ikke være nyt at prøve af. Jeg pønser på at gå i gang med lidt mere gult i år – kombineret med lime, grønt og hvidt forestiller jeg mig. Der er så mange gode gule stauder, der har været sat i skammekrogen alt for længe, fordi gul har været en hadefarve. Jeg tror, at gule farver er stærkt på vej tilbage i haven, så nu får de i hvert fald en chance her.
Mvh Lotte

Skriv et svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

LB Text & Ide

  • Artikler
  • Pressemeddelelser
  • Katalogtekster
  • Hjemmesidetekster
  • Havebøger
  • Affiliate marketing
  • Influencer

Lotte Bjarke

Sondrupvej 42 · 8350 Hundslund

+45 21487530 · post@lottebjarke.dk

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne

Blomsterkaos i skærehaven

Ny bil udløser nyt bed og planterokade

Lotte Bjarke © Copyright 2023. All Rights Reserved