Helt Hen i Haven

Melon eventyret endte brat

Cucumis melo-28Mit første forsøg med at dyrke meloner i drivhuset har budt på både op- og nedture hen over sommeren. Stor var overraskelsen og begejstringen, da efter nærmest at have opgivet håbet, fandt flere små meloner under bladene på de lange ranker, der vandrede drivhuset rundt.Cucumis melo-32Som sære fugleæg lå de pludselig der. Nogle cirka der, hvor jeg havde forsøgt mig udi bestøvningens kunst andre helt andre steder, hvor insekterne må være kommet de generte melonblomster til hjælp.Cucumis melo-29Jeg havde selvfølgelig sat næsen op efter lækre, søde og saftige meloner af egen avl. Men nu bliver jeg nødt til at se i øjnene, at det ikke kommer til at ske. Planten er simpelthen så godt som vissen, så der er ikke blade tilbage, der kan forsyne frugterne med alt det, de har brug for til at modne færdigt. Efterhånden som bladene visnede væk viste det sig, at den enlige plante faktisk havde lagt an til hele fem meloner. Det er nok også lige vel optimistisk, og nogle af dem skulle have været fjernet, men det er jo svært, når man ikke har opdaget dem i al frodigheden.Cucumis melo-27Melonerne så egentlig fine nok ud i kødet, men det er alt for hårdt og smager af alt for lidt. Til næste år vil jeg prøve, at dyrke dem på et klatrestativ, hvor jeg nemmere kan overskue, hvad planten har gang i, og rankerne kommer mere op i lyset. Jeg tror på det, for nu ved jeg, at det er muligt at få melonplanten til at lægge an til meloner. Den skal bare have lidt mere hjælp til at styre sig lige som agurken, der i parentes bemærket fortsætter produktionen uhæmmet.

Nyeste blog indlæg

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne


Blomsterkaos i skærehaven


Ny bil udløser nyt bed og planterokade


Selvsået kongelys og fennikel fuldender staudeskrænten


Tørketålende røllike er perfekt til den nye staudeskrænt


Gult og gråt og plantenyt til forårskrukkerne


Grænseoverskridende tulipanhøst skærehaven


Arkiver

4 Replies to “Melon eventyret endte brat”

Du kunne have prøvet at lade dem modne færdige, i stedet for at skære dem over.

Jeg har selvfølgelig ikke skåret dem alle sammen over – de øvrige ligger til eftermodning – men jeg tvivler nu på, at de er udviklet nok til at de nogensinde bliver søde. Det var det overskæringstesten afslørede.
Mvh Lotte

Fedt at du ikke opgiver! Jeg er sikker på det nok skal lykkedes. Jeg er ved at lave en side på min blog med henvisning til gode haveblogs. Jeg sætter dig på den straks!

Ja, jeg har virkelig fået blod på tanden – jeg tror også på det. Og tak for henvisningen – den er jeg glad for 🙂 Jeg er lidt uvenner med min liste, som ikke rigtig vil lade sig opdatere … men der arbejdes på sagen.
Mvh Lotte

Skriv et svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

LB Text & Ide

  • Artikler
  • Pressemeddelelser
  • Katalogtekster
  • Hjemmesidetekster
  • Havebøger
  • Affiliate marketing
  • Influencer

Lotte Bjarke

Sondrupvej 42 · 8350 Hundslund

+45 21487530 · post@lottebjarke.dk

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne

Blomsterkaos i skærehaven

Ny bil udløser nyt bed og planterokade

Lotte Bjarke © Copyright 2023. All Rights Reserved