Helt Hen i Haven

For mange blomster i drivhuset

August1601-26Høsten er i gang i drivhuset. Det er så lækkert. Den første aubergine er høstet, og den enlige agurkplante har nået at producere 64 skoleagurker indtil videre. De første snackpebere er blevet høstet tidligt, mens de er grønne, for der er sat et hav af frugter, og planten ser ærlig talt lidt overbebyrdet ud.Drivhuset 1608-1Så vidt så godt. Men der er altså et eller andet med cherrytomaterne. De er i gang, men de vil bare ikke komme ordentligt op i omdrejninger. Frodigheden er der ikke noget i vejen med i drivhuset, der efterhånden er vanskeligt fremkommeligt.Lycopersicon esculentum-134Planterne blomstrer lystigt, men udvikler ikke ret mange tomater, og mange af dem, der kommer, er alt for små. Der er både bevægelse i luften og masser af svirrefluer i drivhuset, så det er næppe bestøvningen, den er gal med. Alt tyder på, at blomsterproduktionen simpelthen er blevet for voldsom. Planterne prøver at udvikle tomater på langt flere blomster, end de har kræfter til, og så skal det jo gå galt.Klasebeskæring-1Så nu har jeg taget skrappe midler i brug. Bevæbnet med en saks har jeg givet planterne en klasebeskæring. Jeg har klippet massevis af blomster af i håbet om, at planterne så vil koncentrere sig lidt mere om at udvikle tomater på dem, der er tilbage. De klaser, der deler sig har jeg fjernet  halvdelen af, og de to af planterne, der slet ikke er kommet i gang med at rødme tomater, har jeg også taget toppen på. Så nu kan de bare se at komme i gang, kan de.

Nyeste blog indlæg

Gult og gråt og plantenyt til forårskrukkerne


Grænseoverskridende tulipanhøst skærehaven


Forsøg med spagnumfri så- og priklejord


Nyt spejlbassin omringet af frytler


Det er næsten for vådt til at være sandt


Planter med frostvæske i årerne


Årets haveprojekter står nærmest i kø i forårsvejret


Arkiver

7 Replies to “For mange blomster i drivhuset”

Hej conne

Jeg bruger spraymalt til mine sneglefælder, med godt resultat,

http://www.bryglageret.dk/olbrygning/malt

500 g koster omkring 40 kroner, og der er nok til mange fælder i flere år. Største problem, efter at børnene er flyttet hjemmefra, er at få tomme mælkekartoner

“Spraymalts
Spraymalts are fine powder dried malt extracts. Drying is achieved by the use of a spraydrier, a process which produces particularly uniform powders both in terms of particle size and flavour.”

Skriv et svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

LB Text & Ide

  • Artikler
  • Pressemeddelelser
  • Katalogtekster
  • Hjemmesidetekster
  • Havebøger
  • Affiliate marketing
  • Influencer

Lotte Bjarke

Sondrupvej 42 · 8350 Hundslund

+45 21487530 · post@lottebjarke.dk

Gult og gråt og plantenyt til forårskrukkerne

Grænseoverskridende tulipanhøst skærehaven

Forsøg med spagnumfri så- og priklejord

Lotte Bjarke © Copyright 2023. All Rights Reserved