Helt Hen i Haven

Et lille øf om læggekartofler

Solanum tuberosum-39Så kom de sidste, forspirede læggekartofler i jorden. De gule ‘Æggeblomme’, de røde ‘Heiderot’ og de blå ‘Blå Annelise’. Ihh, hvor jeg glæder mig til de første nye kartofler af egen avl.IMG_1363Efter en tur i supermarkedet må jeg sige, at jeg blev meget glad for mine egne forspirede læggekartofler. Ikke at man ikke kan lægge kartofler nu, der ikke er forspiret – de er bare lidt længere tid om at komme op.  Men der er altså ikke meget grin ved de læggekartofler, der ligger og “forspirer” i varme, mørke butikslokaler.

Solanum tuberosum-38Det er ikke svært at forestille sig, hvad der sker med de lange, blege spirer, når de kommer i jorden. De knækker sandsynligvis af, og knoldene må starte forfra med at spire, hvis de orker det. Så er der mere håb for hurtig etablering for de læggeknolde, der er forspiret lyst og køligt, så de har fået korte, tætte spirer, der ikke så nemt knækker. De er klar til at rykke.

 

Nyeste blog indlæg

Gult og gråt og plantenyt til forårskrukkerne


Grænseoverskridende tulipanhøst skærehaven


Forsøg med spagnumfri så- og priklejord


Nyt spejlbassin omringet af frytler


Det er næsten for vådt til at være sandt


Planter med frostvæske i årerne


Årets haveprojekter står nærmest i kø i forårsvejret


Arkiver

3 Replies to “Et lille øf om læggekartofler”

Ja, min vindueskarm er fyldt med chiliplanter, sat i potter, det bliver spændende om de kommende chilier bliver som ophavet, de største planter er nu 16 cm høje, og jeg har endnu mange i spirebakkerne. Mit 14,5 m2 store drivhus, bliver hurtigt for lille, det er trist, at på det store erhvervsdrivhus, som jeg arvede efter planteskolen, er pladerne “spist” af solen, kartoflerne, der står til spiring under chilierne, er også meget klar til at blive sat, spirerne er korte og tykke.

Hej Finn
Ja, der kan hurtigt blive trængsel i vindueskarmene på denne årstid. Men kartoflerne – de kan da godt komme ud nu… Trist med et store drivhus – det må da ellers være helt fantastisk at kunne boltre sig i – kan det dog ikke repareres fx bare i den ene ende?
Mvh Lotte

Det er hele sydsiden/toppen, der er smuldret bort, jeg har spekuleret i at trække drivhusplast over, stålbuerne, der danner skelettet, er OK, og træstykkerne, der holder afstanden, er det også muligt at betale sig fra, det virker så fint, at en stikling af figen, jeg havde med fra Tyrkiet, klarer sig rigtig godt, som plante, uden frugter, jeg glemte galhvepsen! men nu har jeg en Bornholmer, der dækker mit behov for figener, alle andre “forsøg” med planter, der ønsker lidt ekstra varme, falder som regel positivt ud, så det gamle drivhus, er en god mellemting til mit 14,5 m2 store “rigtige” drivhus, og med det store antal gode ideer du serverer, bliver ethvert drivhus hurtigt for småt.

Skriv et svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

LB Text & Ide

  • Artikler
  • Pressemeddelelser
  • Katalogtekster
  • Hjemmesidetekster
  • Havebøger
  • Affiliate marketing
  • Influencer

Lotte Bjarke

Sondrupvej 42 · 8350 Hundslund

+45 21487530 · post@lottebjarke.dk

Gult og gråt og plantenyt til forårskrukkerne

Grænseoverskridende tulipanhøst skærehaven

Forsøg med spagnumfri så- og priklejord

Lotte Bjarke © Copyright 2023. All Rights Reserved