Helt Hen i Haven

Justits i drivhuset

Juli1525-40

Høsten er i gang i drivhuset, så nu er tiden inde til at holde justits med både planter og dyr. Det sidste er lidt af en udfordring i år. Det ser ud til, at rovmiderne har fået has på spindemiderne, men i jagten på mider dukkede et lille angreb af bladlus frem i lyset. Lusene blev gnedet af bladene og fik lidt insektsæbe i øjnene, så det er ikke så bekymrende. Værre er det, at der er en dum muldvarp, der skyder muldvarpeskud mellem tomaterne. Det er ikke i orden.

Juli1525-31

Der er tre tomatsorter i drivhuset i år. Flest af cherrytomaten 'Gardeners Delight', men også en almindelig rund tomat af sorten 'Elin' samt en blommetomat, 'San Marzano'. Det er sjovt at se, hvor forskellig sorternes vækstform og adfærdsmønster er. Cherrytomaterne blomstrer vildt og voldsomt, og det er fast arbejde at reducere klasernes størrelse, så der bliver tomater, der er større end ribs, ud af det. Når klasen deler sig i to, fjerner jeg halvdelen med hård hånd i den gode sags tjeneste.

Juli1525-47

Den enlige skoleagurk plante er der også gang i. Der er allerde høstet mange agurker på hovedstammen, og nu er planten begyndt at sætte sideskud, der også sætter agurker. For at det hele ikke skal ende i et totalt virvar, hvor agurkrankerne overtager magten i drivhuset, bliver sideskuddene klippet af over en agurk eller to.

Juli1525-53

Agurkplanten kæmper om vand og gødning med et frodigt tæppe af brøndkarse, så der må vandes og gødes lidt ekstra i det hjørne af drivhuset, for at der er nok til begge parter. Brøndkarsen er begyndt at blomstre, og det får den lov til, for det kunne være fedt, hvis den kunne så sig selv under vandhanen.

Nyeste blog indlæg

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne


Blomsterkaos i skærehaven


Ny bil udløser nyt bed og planterokade


Selvsået kongelys og fennikel fuldender staudeskrænten


Tørketålende røllike er perfekt til den nye staudeskrænt


Gult og gråt og plantenyt til forårskrukkerne


Grænseoverskridende tulipanhøst skærehaven


Arkiver

2 Replies to “Justits i drivhuset”

Hvor er der smukt hos dig … jævnfør dit forrige indlæg. Og så er jeg imponeret over indholdet i dit drivhus. Pga pollenallergi og medicinforgiftning er jeg lukket hermetisk inde i tre måneder om foråret, men kan jo ikke dy mig for at så tomater, selv om de altid kommer alt for sent ud. I år er mine så først så småt begyndt at blomstre. Det er derfor spændende, om vi får en varm eftersommer. Man kan jo altid håbe!
Jeg har også ‘Gardener’s Deligt’ og derudover ‘Ananas Noir’, som er trefarvet, når man skærer den over og giver den mest indbydende og velsmagende grøn-hvid-lyserøde salat som i Grækenland og Tyrkiet, og endelig har jeg ‘Montserrat’ opkaldt efter en bjergkæde og et kloster nord for Barcelona, hvor jeg kom af og til for mange Herrens år siden, da jeg arbejdede i byen.

Forhåbentlig når nogle af planterne at blive til noget. Ellers må jeg jo nøjes med, hvad jeg kan tuske mig til hos andre tomatdyrkere i nabolaget.

Glædelig regnvåd sommer
Jytte
http://www.danishknitdesign.com

Hej Jytte
Tak for din hilsen og pæne ord. Det lyder da fælt med et forår bag “tremmer”. Godt det dog er muligt at dyrke lidt i vindueskarmen og få lidt jord under neglene. Ofte kommer tomatplanterne jo for tidligt ud, så mon ikke det kan give gevinst i kølige år som i år at være lidt sent på den. Hvis sommeren altså vælger at komme… Spændende sorter, du dyrker!
Mvh Lotte

Skriv et svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

LB Text & Ide

  • Artikler
  • Pressemeddelelser
  • Katalogtekster
  • Hjemmesidetekster
  • Havebøger
  • Affiliate marketing
  • Influencer

Lotte Bjarke

Sondrupvej 42 · 8350 Hundslund

+45 21487530 · post@lottebjarke.dk

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne

Blomsterkaos i skærehaven

Ny bil udløser nyt bed og planterokade

Lotte Bjarke © Copyright 2023. All Rights Reserved