Helt Hen i Haven

Jeg har arvet en blå anemone

I min familie har vi altid haft en svaghed for anemoner og måske især for blå anemone, Hepatica nobilis, der jo faktisk botanisk set ikke for alvor er en anemone. Min far husker fra drengeårene, hvordan hans mor, moster og mormor hvert forår glade og forårskåde valfartede fra byen til Boserup Skov ved Roskilde for at plukke anemone, kodriver - og selvfølgelig - blå anemone. Det sidste ord, min far hørte min farmor sige på dødslejet, var ligefrem anemone.Den blå anemone har selvfølgelig haft en fast plads i mine forældres have. Men nu vil de flytte i lejlighed, så planten er blevet gravet op og er nu flyttet ind her i haven, hvor den forhåbentlig får det lige så godt og breder sig lystigt. (Jeg har læst mig til, at frøene spredes vidt omkring af myrer, så den forudsætning er i hvert fald på plads her på matriklen). Den får lidt ekstra kærlighed til at begynde med, for det er jo ikke ligefrem optimalt at flytte rundt på planter i fuldt flor. Men hvor er de fine og skønne i farven, de blå anemoneblomster. Jeg melder mig gerne som fjerde generation af anemoneelskere.

Nyeste blog indlæg

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne


Blomsterkaos i skærehaven


Ny bil udløser nyt bed og planterokade


Selvsået kongelys og fennikel fuldender staudeskrænten


Tørketålende røllike er perfekt til den nye staudeskrænt


Gult og gråt og plantenyt til forårskrukkerne


Grænseoverskridende tulipanhøst skærehaven


Arkiver

4 Replies to “Jeg har arvet en blå anemone”

Da jeg boede ved Ringsted, indførte jeg også planten i min have, og jeg medtog et par planter, da jeg flyttede “hjem” til Aabenraa igen, de klarede sig pænt i en del år, men så forsvandt de pludseligt, myrer var der ellers nok af. Jeg har stadig familie og venner østpå, så planterne burde kunne genanskaffes, men jorden på mit landbrug, er enten sur eller sandet, så der skal nok lidt ekstra tryllekunstner til. Planten er dejlig, men det er nok ikke botanisk korrekt at indføre den hertil.

Hej Finn
Her i det østjyske kan man være heldig at finde dem hist og her, så jeg håber det går her i haven.
Tillykke med lammene 🙂
Mvh Lotte

De er rigtig dejlige –
og det er rigtigt, at de kan frøsprede sig meget flittigt –
Desværre kan mange fugle godt lide at spise frøene – og når resten er spiret,
elsker solsorterne at kradse de nye små planter op om foråret.
Derfor – saml frøene, så dem i en lille bakke – med dræn – stil den i skyggen i
bunden af drivhuset og hold dem let fugtige.
Næste forår spirer de 100% – pas dem endnu et år og du har en masse nye
små planter, som du kan plante ud rundt omkring – husk jordbundsforholdene.

Tak for opskriften Keld – den vil jeg glæde mig til at prøve at følge.
Mvh Lotte

Skriv et svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

LB Text & Ide

  • Artikler
  • Pressemeddelelser
  • Katalogtekster
  • Hjemmesidetekster
  • Havebøger
  • Affiliate marketing
  • Influencer

Lotte Bjarke

Sondrupvej 42 · 8350 Hundslund

+45 21487530 · post@lottebjarke.dk

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne

Blomsterkaos i skærehaven

Ny bil udløser nyt bed og planterokade

Lotte Bjarke © Copyright 2023. All Rights Reserved