Egentlig var jeg gået ud for at rydde de valske bønner, der længe har set lidt træls, væltede og uordentlige ud. Men så opdagede jeg, at der faktisk var en god håndfuld fine bælge på planterne. Haps, haps 🙂Det er første gang, jeg prøver at dyrke valsk bønne, Vicia faba, men det har været en ubetinget succes, der taler for en gentagelse. De har produceret i månedsvis, og de smager fantastisk. De store bønner, der ligger fint emballeret i vat i bælgene, skal bare lige have et opkog, så de kan smuttes ud af det seje skind.Ved siden af bønnerne er den enlige squash plante, Cucurbita pepo, ved at komme op i omdrejninger. Med tanker på aftensmaden snuppede jeg lige de to første squash. Barnemord ... men så er de lækrest, og erfaringen siger, at man skal være vaks ved havelågen for at holde trit med produktionen.Der er i hvert fald masser af frugter på vej, og planten blomstrer nok så flot med gule blomster mellem de dekorative, marmorerede blade. Og så mange squash spise man jo heller ikke.De grønne sager kunne suppleres med et bananløg og en god håndfuld cherrytomater fra drivhuset.Svitset med lidt rejer, krydret med et stænk fløde og et drys parmesan til sidst. Vupti. Sommerlig pastaret med alt godt fra haven.
One Reply to “Haven bestemmer menuen”
Uhm, hvor det både lyder og ser delikat ud! 🙂 Nina