Helt Hen i Haven

Det grå guld i krukkehaven

Planter med smukt, sølvgråt løv kan en hel masse både i haven og i krukkerne. Her kan man virkelig tale om det grå guld. De kølige grå nuancer er eminente til at skabe ro og balance i en krukkegruppe eller sammenplantning, hvor man ellers boltrer sig med masser af blomster. De passer til hvad som helst, og så ser det næsten ud som om, de lyser, når mørket falder på.

Øverst fra venstre er det sølvnyresnerle, Dichondra argentea, der får så lange ranker i sommerens løb, at den skal have klippet pandehår engang imellem. Dernæst en nyinvestering, en kongebegonia, Begonia rex, med helt eventyrlige, sneglehusagtige farvetegninger på bladene. Så følger den filigranagtige malurt, Artemisia absinthium, der dufter dejligt og i øvrigt har klaret vinteren i krukken. Og endelig den helt fabelagtige Senecio candiscens 'Angel Wings', der er en prøveplante, der tegner til at bestå med glans. Den er da i særklasse.På den ene side af bænken foran huset går de sølvgrå bladplanter fint i spænd med hvide blomster og grønt løv.Den strittende, hvidblomstrede plante i baggrunden er faktisk også en bladplante. Eller, det vil sige, det var den sidste år. Det er en sølv salvie, Salvia argentea, der første år danner en stor smuk roset af store, behårede sølvgrå blade. Den har overvintret i krukken, og andet år finder den så på det her... Fine blomster, men en lidt uhensigtsmæssig vækstform og tendens til at kæntre.På den anden side af bænken spiller de sølvgrå bladplanter sammen med bløde, lyserøde nuancer i en anden klassisk farcesymfoni.

Nyeste blog indlæg

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne


Blomsterkaos i skærehaven


Ny bil udløser nyt bed og planterokade


Selvsået kongelys og fennikel fuldender staudeskrænten


Tørketålende røllike er perfekt til den nye staudeskrænt


Gult og gråt og plantenyt til forårskrukkerne


Grænseoverskridende tulipanhøst skærehaven


Arkiver

6 Replies to “Det grå guld i krukkehaven”

Hej Lotte
Dejligt med inspiration til bladfarver og former. Blomster er dejlige, men bladene holder som regel i meget længere tid.
Flot opstilling, du har lavet.
Mange hilsener
Lisbeth

Hej Lisbeth
Tak for hilsen og de pæne ord. Jeg synes også, at noget af det gode ved bladplanterne er, at man kan have dem så længe som supplement og gode naboer til skiftende blomstrende planter.
Mvh Lotte

Åhhh så smukt med det sølvgrå mellem de hvide blomster. En helt fantastisk flot opstilling
Er nødt til at investere i nogle af de flotte planter 😉
Tak for et dejligt inspirerende indlæg

Ønsker dig en smuk dag
Lone

Tusind tak Lone – nu vil jeg jo nødig sætte nogen i udgifter – men dejligt, hvis jeg kan inspirere – og jeg synes nu, at løvplanterne er det hele værd, for man har virkelig fornøjelse af dem længe 🙂
Mvh Lotte

Det ser dejligt ud med det sølvgrå. Sidste år startede jeg et hvidt/gråt bed, men jeg er blevet lidt skuffet, for de grå blade er altså blevet grønne… må vist have et alvorligt ord med planteskolen, hvor jeg fik dem.
Ved du, om angel wings er snegleguf? Jeg prøver at finde planter, de ikke kan lide, for vi bor omgivet af græsmarker 🙂
vh/Karen

Hej Karen
Nogen af de sølvgrå planter bliver mere grønne, hvis de står skyggefuldt – kan det måske være det, der er sket?
Jeg har lige konstateret, at der tydeligvis er i hvert fald en snegl, der synes lidt for godt om ‘Angel Wings’. Jeg har ikke fundet synderen, så det kan være både en dræber- og en vinbjergsnegl, som her er rigtig mange af i år, mens jeg (heldigvis) ikke har set ret meget til dræbersneglene.
Mvh Lotte

Skriv et svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

LB Text & Ide

  • Artikler
  • Pressemeddelelser
  • Katalogtekster
  • Hjemmesidetekster
  • Havebøger
  • Affiliate marketing
  • Influencer

Lotte Bjarke

Sondrupvej 42 · 8350 Hundslund

+45 21487530 · post@lottebjarke.dk

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne

Blomsterkaos i skærehaven

Ny bil udløser nyt bed og planterokade

Lotte Bjarke © Copyright 2023. All Rights Reserved