Helt Hen i Haven

Godt grej til vanding søges

Vanding-6Når man har have på en sydvendt skråning med sandjord, er vanding et tema, der altid spøger. Jorden er tør igen cirka 10 minutter efter, at regnen er holdt op. Derfor undrer det mig, at det skal være så svært at skaffe sig ordentligt og nogenlunde pænt grej, der ikke er neonfarvet, til vandingsarbejdet. Jeg ønsker mig for eksempel en vandslange, der ikke laver knæk, der lukker for vandgennemstrømningen hvert andet øjeblik, så man skal traske frem og tilbage. Der er ikke meget, der kan få mit blodtryk i kog, især ikke i haven, men knækkende vandslanger kan.Vand-21Der står altid en vandkande under den udendørs vandhane, for den drypper jo. Jeg har en hel kasse plasticfittings i diverse neonfarver liggende, men lige meget hjælper det. Efter ganske kort tid, drypper det igen. Derfor har jeg længe været på udkig efter nogle mere stabile fittings. Og nu har jeg måske fundet dem. I netbutikken Engelbert Strauss har de nemlig lækre messingfittings af den profesionelle slags. Oven i købet til fornuftige priser. Jeg har trykket "læg i indkøbskurv". Der er i øvrigt meget andet, der godt kan friste i den butik.Vanding-32Nu lægger jeg forsigtigt ud, men virker de - oven i købet pæne - messingfittings, forestår yderligere investeringer. Jeg er nemlig så heldig at have en del udendørs vandhaner placeret rundt om på grunden. Den i drivhuset drypper også...Vanding-49For at spare på vandet og sikre, at det havner der, hvor planterne har behov for det, nemlig i rodzonen. Har jeg siveslanger i flere at staudebedene. Lige til at koble sammen med vandslangen, hvis altså deres fittings ikke er gået i stykker, som de hurtigt gør, når de er ude i al slags vejr. Jeg håber, jeg nu har fundet en holdbar løsning. Det vil vise sig, når postbudet har været her.

Nyeste blog indlæg

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne


Blomsterkaos i skærehaven


Ny bil udløser nyt bed og planterokade


Selvsået kongelys og fennikel fuldender staudeskrænten


Tørketålende røllike er perfekt til den nye staudeskrænt


Gult og gråt og plantenyt til forårskrukkerne


Grænseoverskridende tulipanhøst skærehaven


Arkiver

2 Replies to “Godt grej til vanding søges”

Jeg genkender alle dine problemer, håber du har fundet nogle gode koblinger. Jeg har set nogle messingkoblinger fra Kärcher, så der er måske flere muligheder. Jeg overvejer også at skifte til noget mere holdbart.

Jeg har én haveslange, som normalt ikke laver knæk – det er en orange Gardena, som fulgte med en ditto slangevogn.

Hej Karna
Mon ikke det er et universelt problem 🙂 Håber, det hjælper med de lækre messing fittings.
Mvh Lotte

Skriv et svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

LB Text & Ide

  • Artikler
  • Pressemeddelelser
  • Katalogtekster
  • Hjemmesidetekster
  • Havebøger
  • Affiliate marketing
  • Influencer

Lotte Bjarke

Sondrupvej 42 · 8350 Hundslund

+45 21487530 · post@lottebjarke.dk

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne

Blomsterkaos i skærehaven

Ny bil udløser nyt bed og planterokade

Lotte Bjarke © Copyright 2023. All Rights Reserved