Helt Hen i Haven

Genbrugsplanter i knop

Skimmia japonica-15

I butikkerne står skimmia og lyser op med julerøde knopper over blanke stedsegrønne blade lige nu. Skimmia, Skimmia japonica ’Rubella’ er en perfekt julekrukkeplante, som helt sikkert også finder vej til haven her i år. Den tåler frost og kulde, og så kan den kan meget mere end være krukkeplante.

Skimmia japonica-16

Skimmia er en super genbrugsplante, der kan plantes ud i haven, hvor den udvikler sig til en smuk, stedsegrøn busk. Lige nu står de med lige så fine blomsterknopper som planterne i butikkerne og spreder julestemning i haven. Busken her har nok fem år på bagen som haveplante. Skimmia er i princippet en surbundsplante men klarer sig tydeligvis glimrende her på sandjorden uden større anstalter.

Viburnum tinus-16

En anden stedsegrøn busk i haven, som er værd at glæde sig over netop nu, stammer også fra en julekrukke nogle år tilbage. Det er vinter-snebolle, Viburnum tinus, der er ved at lægge an til blomstring med små, runde flødefarvede knopper i fine skærme.

Viburnum tinus-15

Busken er lidt sart og fryser nogle år mere end godt er, så det kniber med blomstringen, men den står temmelig beskyttet, og haven her ligger lunt i svinget, og i år er der altså også blomster at glæde sig over. Ellers er den en smuk, stedsegrøn busk, der gør sig godt i bedet langs stien der, hvor haven bliver til skov.

 

Nyeste blog indlæg

Det er næsten for vådt til at være sandt


Planter med frostvæske i årerne


Årets haveprojekter står nærmest i kø i forårsvejret


Lykken er en kasse spirende løgvækster


Kampen mod buksbomhalvmøl er fløjtet i gang


Klargøring til en ny skærehavesæson


Skærehaveplanter der kommer med posten


Arkiver

2 Replies to “Genbrugsplanter i knop”

Dejligt at se Skimmia Rubella stortrives hos dig. Og ligeledes Vinter-snebolle. Den skal dækkes hos os for at klare sig.
Rubelle dufter så skønt, når den blomstrer. Det er en hanplante og kan bestøve en hunplante, som sælges i tiden med røde bær på. Der findes også nogle med lime blomsterknopper, men de er ikke så julet. Passer bedre til påske.
Tak for kigget i din have.
Hilsen
Anne Marie

Hej Anne Marie
Tak for din hilsen. Jeg synes også den lime grønne Skimmia er ret lækker men har mest tænkt den som en forårsting … Men måske skulle man prøve. sammen med noget rødt kunne det måske blive ret julet. Der er også en brogetbladet sort Magic Marlot, der vandt en nyhedspris for et par år siden, men den er nu mere sjælden end køn set med mine øjne .
Mvh Lotte

Skriv et svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

LB Text & Ide

  • Artikler
  • Pressemeddelelser
  • Katalogtekster
  • Hjemmesidetekster
  • Havebøger
  • Affiliate marketing
  • Influencer

Lotte Bjarke

Sondrupvej 42 · 8350 Hundslund

+45 21487530 · post@lottebjarke.dk

Det er næsten for vådt til at være sandt

Planter med frostvæske i årerne

Årets haveprojekter står nærmest i kø i forårsvejret

Lotte Bjarke © Copyright 2023. All Rights Reserved