Helt Hen i Haven

En ganske særlig kejserkrone

Jeg vidste ikke helt, hvad jeg gik ind til, da jeg i efteråret investerede i nogle løg af Fritillaria raddeana, der må være en meget nær slægtning til kejserkrone, inspireret af billedet på emballagen og ikke mindst af et lille gå-væk-gnaver ikon. At det skulle blive så smukt et bekendtskab, havde jeg slet ikke turdet håbe på. Farven går da lige i hjertet.Jeg har længe gået og holdt øje med de kraftige spirer og lige pludselig gik det bare stærkt. Planterne er ikke nær så høje og voldsomme som den "rigtige" kejserkrone, og de passer super godt til haven her. Eneste anke er, at det kun er to af tre løg, der er kommet. Jeg købte i øvrigt også nogle løg af den gule kejserkrone, Fritillaria imperialis 'Lutea' på udsalg, men de er overhovedet ikke dukket op. Enten passer det ikke, at gnavere holder sig fra kejserkrone eller også havde løgene overskredet sidste salgsdato. Jeg hælder mest til den sidste forklaring, for de tyndskallede Fritillaria løg tørrer nemt ud.Jeg investerede ved samme lejlighed i et enkelt løg af Fritillaria persica, som jeg altid har drømt om at have i haven men ikke havde held med den ene gang tidligere, jeg prøvede. Men måske lykkes det denne gang. I hvert fald er der en raket af en spire på vej, der ser ud som om, den kan blive til rigtig meget. Jeg krydser fingre. Der er billede af Fritillaria persica i historien her.

Nyeste blog indlæg

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne


Blomsterkaos i skærehaven


Ny bil udløser nyt bed og planterokade


Selvsået kongelys og fennikel fuldender staudeskrænten


Tørketålende røllike er perfekt til den nye staudeskrænt


Gult og gråt og plantenyt til forårskrukkerne


Grænseoverskridende tulipanhøst skærehaven


Arkiver

2 Replies to “En ganske særlig kejserkrone”

Eliane Petersen april 2, 2017,  14:09

Hej Lotte.
Den er ualmindelig smuk din Fritillaria raddeana. Tak fordi du viser den.
Jeg vil se efter den til efteråret.
Mange hilsner fra Eliane

Hej Eliane
Selv tak 🙂 Ja, jeg bliver nok også “nødt til” at se om jeg kan finde et par løg mere.
Mvh Lotte

Skriv et svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

LB Text & Ide

  • Artikler
  • Pressemeddelelser
  • Katalogtekster
  • Hjemmesidetekster
  • Havebøger
  • Affiliate marketing
  • Influencer

Lotte Bjarke

Sondrupvej 42 · 8350 Hundslund

+45 21487530 · post@lottebjarke.dk

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne

Blomsterkaos i skærehaven

Ny bil udløser nyt bed og planterokade

Lotte Bjarke © Copyright 2023. All Rights Reserved