Stærkt ansporet af et blogindlæg fra min havebloggerkollega Lisbeth, der har Lisbeths haveblog/Byhaven i Ebeltoft, har jeg lige været på figenhøst. Ganske som i Ebeltoft er der usædvanligt mange figner på figentræet i køkkenhaven i år. Og da nu Lisbeth har delt en opskrift, der ser mere end almindeligt lækker ud - og da det jo er fredag - så skal der smovses i figner fra haven i aften.
Opskriften på figner med gedeost og serranoskinke kan findes på byhaveniebeltoft.dk. (Og Lisbeth - her i huset er vi helt pjattede med gedeost). Jeg tror, jeg vil freestyle lidt med rosmarin og måske et dryp honning 🙂 Mmm.
Men der kommer andet godt end figner fra haven på middagsbordet i dag. Grillede grønsager er altid et hit, og der skal gøres en indsats for at holde trit med squashplanterne, der producerer, som om de bliver betalt for det. Det gælder om at få taget squasherne i opløbet, før de bliver for store, ellers ender vi med at blive kvalt i dem 🙂 De er også lækrest, mens de er små.
I drivhuset kører tomatproduktionen fortsat i højt gear, så jeg plukker løs for at holde gang i frugtsætningen. Jeg må sige, at cherrytomatsorten 'Favorita' har overrasket positivt og har givet mere end min ellers erklærede favoritsort 'Gardeners Delight'. Det viser bare, at det er en god ide at afvige fra sine indgroede vaner engang imellem.
Således dagens høst af cherrytomater og snackpeber fra drivhuset og squash og figner fra haven. Så føler man sig pludselig lidt rig 🙂
2 Replies to “Fredagsmad med figner fra haven”
Hej Lotte
Det lyder godt med honning på. Det bruger jeg tit sammen med gedeost. Det er et ‘match in heaven’.
Bare jegogså havde squash og tomater… det er en evig prioriteringsovervejelse.
Kh Lisbeth
Hej Lisbet
Det smagte mega-godt 🙂 Dejligt at have fundet en fornuftig anvendelse for fignerne.
Det er så dejligt at kunne høste lidt af hvert i haven, men jeg kan godt se, at lige nøjagtig squash kan være en udfordring, når haven ikke er så stor. Også selv om en enkelt plante er rigeligt.
Fortsat god weekend.
KH Lotte