Helt Hen i Haven

Forspiring med alt for meget fart i

Sidste søndag såede jeg en hel stribe sommerblomster til forspiring og satte dem på gulvet i badeværelset, hvor der er lunt og rart og fin spiretemperatur. I går tænkte jeg så lige, at jeg ville tjekke, om der skulle være nogle hurtigløbere imellem, der allerede var klar til at komme frem i lyset. Stor var min forbløffelse, da det viste sig, at langt de fleste af de forskellige sommerblomster havde haft travlt i løbet af de fire-fem dage, der var gået siden såning.Det er jo helt til hest det her. Sådan nogle lange, tynde gespenster bliver aldrig til ordentlige planter. De skulle for længst have været flyttet ud i dagslys. Nå, heldigvis var det kun tre af sommerblomsterne, der havde været så ivrige, at de var decideret kiksede. De andre kom skyndsomst op i vindueskarmen, og de tre gange alt for ranglede blev sået om. Der var heldigvis flere frø i poserne.Øvelsen viser, hvor meget spiretemperaturen betyder for processen. Og også, at man skal holde ordentligt øje med sine frøplanter 😉 Derfor er badeværelsegulvet og den mørke plasticpose droppet for denne gang, og jeg har fundet den varmemåtte frem, jeg købte sidste år sammen med de vækstlyslamper, jeg er så glad for. Varmemåtten fungerer lidt a la varmepude. Når man slutter den til en stikkontakt varmer den op til 25-30 grader, så de spirende frø har tilpas temperatur at arbejde ved. Når planterne dukker frem, skal de fjernes fra måtten og have lavere temperatur og masser af lys. Det kommer jeg tilbage til 🙂 Jeg købte varmemåtten og vækstlyslamperne her.

Blandt de lynhurtigt spirende sommerblomster var denne dejlighed, svovlgul kosmos, Cosmos sulphureus 'Bright Lights'. Jeg har investeret i en del sorter af sommerblomster i den røde og orange del af farvespektret i år, så der kommer knald på farverne i haven til sommer.En anden af somerblomsterne, der allerede er godt på vej, er den smukke fløjlsblomst, Tagetes 'Strawberry Blonde', som jeg faldt for på flere fagmesser sidste år. Jeg glæder mig til at se, hvad den kan her i haven.

Nyeste blog indlæg

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne


Blomsterkaos i skærehaven


Ny bil udløser nyt bed og planterokade


Selvsået kongelys og fennikel fuldender staudeskrænten


Tørketålende røllike er perfekt til den nye staudeskrænt


Gult og gråt og plantenyt til forårskrukkerne


Grænseoverskridende tulipanhøst skærehaven


Arkiver

10 Replies to “Forspiring med alt for meget fart i”

Det var da godt nok nogle langtrukne spøgelsesspirer, du fik lavet – ti-hi 🙂
Er det ikke utroligt, at man kan blive ved at lave den slags kiksere? Måske du kan finde et par tips i en god bog, jeg lige har købt: “Slip haveglæden løs” 🙂
Held og lykke med spire-projektet.

Tak Lisbeth 🙂 Og go’ læselyst 🙂

Kan de lange ikke spises lissom bønnespirer? For du smider dem vel ikke væk? 😮 Det er jo BARNEMORD… 😱😱😱 😅

Hej Karen
Det kan de måske – men jeg tager ikke nogen chancer – det er jo trods alt ikke alle planter, der er spiselige. Jeg har sået en ny omgang, er allerede er kommet op. De lange er foreløbig kommet i drivhuset, så må vi se, hvordan det går. Altså ingen barnemord endnu 🙂
Mange hilsner Lotte

Tak for rigtig godt indlæg – så dejligt at blive klogere sammen. Så fint 🙂 Forsat god påske.

Hej Trine
Også god påske til dig og dine. Næste hold spirer er kommet op på to dage, så nu køre det 🙂
Mange hilsner Lotte

Det var søreme nogle lange dæwler hihi.
De er da så flotte de røde og orange blomster. Jeg er godtnok mest til Hvidt og lyserødt, men en have der er knald på, er altså vildt smuk også.
Bliver spændene at se når det hele blomstrer.
Rigtig god påske

Knus, Lone

Hej Lone
Der er styr på det – næste hold spirer er kommet frem, og de skal nok få det lys, de har behov for 🙂 Jeg glæder mig til at lege med de orange farver til sommer. Jeg har også mest været til pasteller, men omvendt er et jo sjovt at prøve noget nyt, og det giver sommerblomster så gode muligheder for.
Mange hilsner
Lotte

Det nummer har jeg også lavet med en helt del sommer floks.Det er rigtig ærgerligt og jeg har ikke flere frø, så jeg håber jeg bare får en lille smule ordentlige planter ud af det. Det er første gang jeg prøver dem og de skulle spirer i mørke, så jeg glemte dem faktisk…. 😳🤔😬

Til gengæld såede jeg cosmos og Zinnia for to dage siden og satte dem på spisebordet og de er allerede igang med at spirer! Så de må snart ud i udestuen og ha det lidt køligere tror jeg

Held og lykke med dine såninger. Jeg er sikker på at du får masser af skønne planter!
Og den dér tagetes skal jeg også prøve i år. Den er da bare fantastisk!

Kh Vibeke

Hej Vibeke
Også held og lykke med projekterne til dig. Det er utroligt, så hurtigt nogle frø er i stand til at spire, mens man må vente og vente på andre. Læren er, at man skal huske at tjekke dagligt 🙂
Mange hilsner Lotte

Skriv et svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

LB Text & Ide

  • Artikler
  • Pressemeddelelser
  • Katalogtekster
  • Hjemmesidetekster
  • Havebøger
  • Affiliate marketing
  • Influencer

Lotte Bjarke

Sondrupvej 42 · 8350 Hundslund

+45 21487530 · post@lottebjarke.dk

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne

Blomsterkaos i skærehaven

Ny bil udløser nyt bed og planterokade

Lotte Bjarke © Copyright 2023. All Rights Reserved