Helt Hen i Haven

Forsøg med vinterstikløg

 

Allium sativum-16Oven på efterårsoprydningen i køkkenhaven er jeg tyvstartet på foråret. Først og fremmest er tiden jo inde til at sætte hvidløg, så jeg fandt de største og flotteste fra årets produktion og delte dem i fed, der blev sat i en bue omkring klatrestativerne i køkkenhaven. Desuden har jeg købt nogle rosenløg, Allium roseum, der får rosa, spiselige løgblomster med en let hvidløgssmag. De skal også i jorden nu.

Oktober1511-37Den første bue blev optegnet på jorden efter alle kunstens regler ved hjælp af en bambuspind og en priklepind med en snor imellem, der fungerede som passer. Så er der allerede taget hul på næste års køkkenhavedesign.

Allium Radar-2Det var nødvendigt, for der var nemlig mere end hvidløg, der skulle i jorden. Det kom sig af, at jeg læste om fænomenet vinterstikløg i Haven. Det er jeg simpelthen nødt til at prøve, for tænk, at kunne høste hjemmedyrkede løg allerede i det tidlige forår. Stikløg af sorten ’Radar’ skal sættes nu, etablere sig og derefter stå i stampe indtil foråret. Fidusen er, at de ikke som andre kepaløg går i blomst efter kuldepåvirkning. De skal sættes præcis som almindelige stikløg, altså ikke for dybt. Det bliver godt nok spændende.

 

 

Nyeste blog indlæg

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne


Blomsterkaos i skærehaven


Ny bil udløser nyt bed og planterokade


Selvsået kongelys og fennikel fuldender staudeskrænten


Tørketålende røllike er perfekt til den nye staudeskrænt


Gult og gråt og plantenyt til forårskrukkerne


Grænseoverskridende tulipanhøst skærehaven


Arkiver

3 Replies to “Forsøg med vinterstikløg”

Jeg har læst lidt om det samme, men har ikke rigtig turdet prøve, jeg er mest bange for frost, men måske skal jeg bare springe ud i det, jeg kan jo højst miste en række løg, selvom jeg ikke bryder mig om at miste noget i haven 🙂

Det var præcist min tanke. Og går det godt, vil det da være fantastisk 🙂

Det lyder spændende, løg er godt, som efterlønner har jeg nok lidt overskudstid, og den ekstra del af marken, jeg har sat af til køkkenhavens udvidelse, har fået vendt græsset, og jeg behøver ikke at vente på frosten, til at smadre jordklumperne, fræseren har fået nogle nye bolte, så det klarer den fint, løggene går ikke så dybt, så den følgende afgrøde kan sættes i god løs jord, lige efter at løggene er høstet, jeg behøver ikke, at hvile på mine permafrosterfaringer fra NØ-Grønland, hvor “betonen”, konstant, lå lige under overfladen.

Skriv et svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

LB Text & Ide

  • Artikler
  • Pressemeddelelser
  • Katalogtekster
  • Hjemmesidetekster
  • Havebøger
  • Affiliate marketing
  • Influencer

Lotte Bjarke

Sondrupvej 42 · 8350 Hundslund

+45 21487530 · post@lottebjarke.dk

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne

Blomsterkaos i skærehaven

Ny bil udløser nyt bed og planterokade

Lotte Bjarke © Copyright 2023. All Rights Reserved