Helt Hen i Haven

Forårsnektar på frokostmenuen

Skimmia japonica-27

Da jeg rundede hjørnet af terrasssen midt mellem det ene og det andet, blev jeg pludselig ramt af en uventet, meget lækker, sødmefyldt duft og måtte slå bremserne i. Hvad mon? Det viste sig at være den Skimmia japonica, der har klaret sig siden julekrukkerne, som nu er sprunget ud. Den er ikke alene ualmindelig sød med de små, cremefarvede blomster mellem de teglrøde knopper, den er også en af forårets duftoplevelser til gavn og glæde for både havefolk og forårsinsekter.

Skimmia japonica Thereza-1

Den cremefarvede model i en anden krukke, Skimmia japonica 'Thereza' hedder den vist, måtte straks tjekkes. Og jo, den er også ved at springe ud, og myrerne har fundet vej til nektaren.

Salix-27

Der er i det hele taget umådeligt meget liv i skovmyrerne her på matriklen. De bor i en kæmpetue i en fjern afkrog af grunden. Der skal man ikke stå stille ret længe, men når man gør det alligevel, kan man ligefrem høre, hvor travlt de har med at myldre. Egentlig havde jeg drømt om at få luget bedet under piletræet, men med de første 17 myrer ned af nakken, opgav jeg det projekt for nu.

Pieris japonica-35

Den smukke, stedsegrønne Pieris japonica, er også sprunget ud og byder sig tydeligvis til med masser af nektar, for også den er helt levende af myrer.

Nældens takvinge-15

Det varme vejr har lokket de første, overvintrede sommerfugle på vingerne i jagten på nektar. De ser noget flossede ud de gamle - som fx denne nældens takvinge, der har lidt større takker i vingerne end normalt. Men det må da være en trøst at kunne indtage sin frokost på så dejlig en restaurant.

 

Nyeste blog indlæg

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne


Blomsterkaos i skærehaven


Ny bil udløser nyt bed og planterokade


Selvsået kongelys og fennikel fuldender staudeskrænten


Tørketålende røllike er perfekt til den nye staudeskrænt


Gult og gråt og plantenyt til forårskrukkerne


Grænseoverskridende tulipanhøst skærehaven


Arkiver

Skriv et svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

LB Text & Ide

  • Artikler
  • Pressemeddelelser
  • Katalogtekster
  • Hjemmesidetekster
  • Havebøger
  • Affiliate marketing
  • Influencer

Lotte Bjarke

Sondrupvej 42 · 8350 Hundslund

+45 21487530 · post@lottebjarke.dk

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne

Blomsterkaos i skærehaven

Ny bil udløser nyt bed og planterokade

Lotte Bjarke © Copyright 2023. All Rights Reserved