Helt Hen i Haven

Første forårsmåned fejret med fine forårsblomster i krukkerne

I sidste weekend fejrede jeg den første forårsmåned ved at peppe krukkegruppen ved fordøren op med fine forårsblomster. Det var tiltrængt og løftede øjeblikkeligt forårsstemningen som ved et trylleslag.

Forårskrukker ved fordøren

Jeg ville selvfølgelig have fortalt om det før, men da jeg så tjekkede vejrsudsigten, der indeholdt en del frostnætter i ugens løb, blev jeg enig med mig selv om at vente, så der ikke brød et ramaskrig ud. Men de fine forårsblomster er altså noget mere hårdhudede, end de ser ud til. I hvert fald har de klaret den forløbne uges lave temperaturer uden at tage spor skade.

Fine forårsblomster med ferskenfarver

Jeg har valgt en sart farveholdning til krukkekruppen, hvor de fine forårsblomster har farver i det støvede orange og lilla farvespektrum. Farver der klæder hinanden og forårstiden godt, synes jeg. Her er for eksempel Primula 'Peach Melba', med det lækreste farvespil a la ferskner med hindbærsauce. Blomsterkrukkerne har fået følgeskab af flere eksemplarer af sølvtræ eller spøgelsestræ, Corokia cotoneaster. De små træer er også en del mere kuldetålende, end de ser ud til. De har klaret den kolde vinter fint med et enkelt ferieophold i det knapt så frostkolde drivhus, da det var allerkoldest.

Hornviol, Viola cornuta 'Terracotta'

De søde men ikke spor sarte hornvioler, Viola cornuta 'Terracotta', med de kønneste teglfarvede blomster har deres helt egen historie.

Økologiske hornvioler

De er nemlig produceret af Gartneriet Rousing, der er økologisk. Det betyder, at gartneriet selv har tiltrukket småplanterne fra økologiske frø, at de ikke er sprøjtet og at de er gødet med økologisk hønsegødning. Man kan således roligt bruge blomsterne som pynt på desserten eller salaten - hvis man altså nænner det. De økologiske hornvioler sælges i butikker over hele landet.

Sommerhvidblomme, Leucojum aestivum

Krukkegruppen indeholder også en del af de spirende løgvækster, der har stået og hygget sig i drivhuset de seneste uger. Nu er de klar til at komme ud under åben himmel, for de lader sig ikke gå på af lidt frostgrader. Her er det den dejlige sommerhvidblomme, Leucojum aestivum, der er på vej. Det er den også ude i havens bede, hvor spirerne faktisk er længere fremme end her i krukken, så dem er jeg heller ikke bekymret for, selvom det jo ikke er en af de tidligste løgvækster. Til gengæld er den en af de sødeste, så jeg glæder mig meget til de springer ud med dinglende hvide blomsterklokker lidt senere på foråret.

Nyeste blog indlæg

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne


Blomsterkaos i skærehaven


Ny bil udløser nyt bed og planterokade


Selvsået kongelys og fennikel fuldender staudeskrænten


Tørketålende røllike er perfekt til den nye staudeskrænt


Gult og gråt og plantenyt til forårskrukkerne


Grænseoverskridende tulipanhøst skærehaven


Arkiver

2 Replies to “Første forårsmåned fejret med fine forårsblomster i krukkerne”

Ih, nu ville jeg da ønske, at jeg havde ventet med at købe forårsblomster, til jeg havde set din post!
Jeg vidste slet ikke, at man kunne få hornviol i ferskenfarve. Mine er lilla og blå, og det ser ærlig talt lidt lovligt svensk ud ved siden af påskeliljerne 🙄😁
Tak for dejlige fotos, og god inspiration!

Hej Lotte.
Det er nogle rigtig fine farver. Jeg er også tilbøjelig til at købe de lilla og blå farver, måske man skulle forny sig lidt🤔
Kh Lis

Skriv et svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

LB Text & Ide

  • Artikler
  • Pressemeddelelser
  • Katalogtekster
  • Hjemmesidetekster
  • Havebøger
  • Affiliate marketing
  • Influencer

Lotte Bjarke

Sondrupvej 42 · 8350 Hundslund

+45 21487530 · post@lottebjarke.dk

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne

Blomsterkaos i skærehaven

Ny bil udløser nyt bed og planterokade

Lotte Bjarke © Copyright 2023. All Rights Reserved