Helt Hen i Haven

Elektrochok til dræbersnegle 3.0

Kobbertape 15-10-2Sommerens forsøg på at afgøre om kobbertape er løsningen til at holde dræbersneglene ude af krukkerne var meget tæt på at blive af afblæst med stemplet: Virkningsløst. Men nu er jeg alligevel kommet en lille smule i tvivl og bliver nok nødt til at iværksætte en gentagelse næste år.Kobbertape 15-10Forsøget har været udfordret på flere fronter. Som den opmærksomme læser vil bemærke, er det ikke de sørgelige rester af de mini-petunia'er, der blev plantet i det tidlige forår, der står tilbage, men derimod resterne af et par flotte lupiner. Petunia'erne frøs så meget i foråret, at de nærmest voksede nedad og lignede ikke noget en sulten dræbersnegl ville værdige et blik midt i sommerens frodighed. Derfor blev de skiftet ud med lupiner, der også er kendt som snegle guf, den 21. juli.Kobbertape 15-14Som det fremgår, er de flotte planter reduceret til ingenting i begge krukker, kobbertape eller ej, og jeg følte mig sikker på, at sneglene var synderen, indtil jeg fandt denne sultne fætter, der var midt i middagsmaden. Det gik stærkt med at guffe lupinblad i sig, og den slags larver er jo sjældent alene. Hmmm - der er jo faktisk heller ikke taget dræbersnegle på fersk gerning…Kobbertape 15-12Sneglebesøg var der dog i krukken med kobbertape i går. Hvordan denne konfirmand vinbjergsnegl er kommet derop, vides ikke, men den var i hvert fald ikke meget for at komme ned igen.Kobbertape 15-13Jeg holdt øje med den hele eftermiddagen, hvor den kravlede rundt og rundt på krukkekanten, og hver gang den nåede ned til kobbertapen, vendte den om. Her til morgen var den stadig i krukken (og i gang med lidt lupin til morgenmad), men senere på dagen havde den åbenbart taget mod til sig eller ladet sig falde. Nu er en vinbjergsnegl jo ikke det samme som en dræbersnegl - men dog en snegl - så den foreløbige konklusion må være, at det ikke er helt rart men heller ikke helt umuligt at passere en stribe kobbertape, når man er snegl...

Nyeste blog indlæg

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne


Blomsterkaos i skærehaven


Ny bil udløser nyt bed og planterokade


Selvsået kongelys og fennikel fuldender staudeskrænten


Tørketålende røllike er perfekt til den nye staudeskrænt


Gult og gråt og plantenyt til forårskrukkerne


Grænseoverskridende tulipanhøst skærehaven


Arkiver

3 Replies to “Elektrochok til dræbersnegle 3.0”

Men kære Lotte Bjarke! Er der ikke noget om, at vinbjergsnegle er fredede ????

Jeg har vildt mange af dem, men de opholder sig næsten udelukkende i brændenældekrattet og ditto brombær, så dem slapper jeg af overfor.

Glædelig eftersommer
Jytte
http://www.danishknitdesign.com

Kære Jytte
Vinbjergsneglen er så vidt jeg ved fredet i den forstand, at man ikke må indsamle dem i kommercielt øjemed. Det kunne jeg nu heller ikke komme i tanke om – ikke engang om at sætte dem på menuen selv, omend der er umådelig mange af dem her i haven. Om de vil krybe op eller ned ad en krukke må vel være deres egen sag. Kobbertapen skulle ifølge teorien kunne kilde lidt på sneglemaven, men ikke ligefrem tage livet af nogen.
KH Lotte

Troede at man skulle holde kobberet nogenlunde nypudset for at det virker? 😉
Tror at jeg vil lave forsøget næste år med en krukke hvor kobberet passer sig selv og en krukke hvor jeg holder kobberet nypudset 🙂 Det bliver så med dahlia….
KH Christa

Skriv et svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

LB Text & Ide

  • Artikler
  • Pressemeddelelser
  • Katalogtekster
  • Hjemmesidetekster
  • Havebøger
  • Affiliate marketing
  • Influencer

Lotte Bjarke

Sondrupvej 42 · 8350 Hundslund

+45 21487530 · post@lottebjarke.dk

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne

Blomsterkaos i skærehaven

Ny bil udløser nyt bed og planterokade

Lotte Bjarke © Copyright 2023. All Rights Reserved