Helt Hen i Haven

Gang i den i drivhuset

Radiser-20Nu er det tre uger siden, jeg tyvstartede i drivhuset med at så radiser, spinat, rucola, dild og salat, og det ser ud til, at satsningen krones med held. I hvert fald er det hele kommet nok så fint op og står der og ser lovende ud.Image-1Det samme gælder det foreløbige resultat af de skøre grønsagseksperimenter, der blev sat i søen for to uger siden. Alle de små salatplaner har fået godt fat og udvikler sig hurtigt. Nu gælder det bare om at huske at vande, for der bliver varmt i drivhuset, når forårssolen skinner.

Nicotiana mutabilis-20Inde i vindueskarmen bliver der ikke bare varmt men alt for varmt i solskinsvejr. De forskellige tobaksplanter måtte plantes om en ekstra gang i sidste uge, for de var helt umulige at holde med vand i de små potter. Med adgang til ekstra vand og næring vokser de, så man næsten kan høre det, og truer med at blive alt for bløde i det til at klare en udplantning, når den tid kommer.

Nicotiana mutabilis-21Derfor har tobaksplanterne holdt flyttedag og står nu på hylden i drivhuset, hvor der er masser af lys og knapt så varmt. Desuden tror jeg, at de kølige nattetemperaturer kan lægge en dæmper på væksthastigheden, så planterne bliver stærkere. Det er med andre ord første trin i afhærdningsprocessen. De står på et lag filt, der skal fungere som udtørringsforsikring, for der er ingen tvivl om, at der skal meget vand til, når solen skinner.

Nyeste blog indlæg

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne


Blomsterkaos i skærehaven


Ny bil udløser nyt bed og planterokade


Selvsået kongelys og fennikel fuldender staudeskrænten


Tørketålende røllike er perfekt til den nye staudeskrænt


Gult og gråt og plantenyt til forårskrukkerne


Grænseoverskridende tulipanhøst skærehaven


Arkiver

5 Replies to “Gang i den i drivhuset”

Hejsa,
Nu jeg stødt på flere steder at folk planter tobaksplanter……
Men hvad bruger i dem til?
Mvh Joy

Hej Joy
Tobaksplanterne får meget smukke blomster, så de er udelukkende til pynt. Men de er nært beslægtet med den art, man bruger til at fremstille tobak af. Hvis du skriver Nicotiana i søgefeltet og går tilbage til sidste sommer, kan du se, hvordan de ser ud.
Mvh Lotte

Mange tak for svar 🙂

Undskyld jeg spørg igen, men nu fik jeg jo tjekket den ud….hvor er den smuk ?
Hvor har du frøene fra?
Mvh Joy

Hej igen
Det kommer an på, hvilken en af dem, du har set billede af. Jeg har sået fire forskellige sorter i år, som jeg har købt i forskellige netbutikker. Nicotiana mutabilis er fra Sarah Raven i England, men de andre er ret nemme at finde i danske netbutikker.
Mvh Lotte

Skriv et svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

LB Text & Ide

  • Artikler
  • Pressemeddelelser
  • Katalogtekster
  • Hjemmesidetekster
  • Havebøger
  • Affiliate marketing
  • Influencer

Lotte Bjarke

Sondrupvej 42 · 8350 Hundslund

+45 21487530 · post@lottebjarke.dk

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne

Blomsterkaos i skærehaven

Ny bil udløser nyt bed og planterokade

Lotte Bjarke © Copyright 2023. All Rights Reserved