Helt Hen i Haven

De skønne skærme

Daucus carota Dara-36

Her i haven er skærmplanter simpelthen blevet “det nye sort”. Især har jeg tabt mit hjerte til gulerodsblomst, Daucus carota ‘Dara’, der er perfekt til at lette helhedsindtrykket i fx et staudebed og desuden blomstrer i en dejlig, lang periode.

Daucus carota-97

Blomsterskærmene ligner de fineste kniplinger og spiller i et fint farvespil. Nogle er næsten cremefarvede, andre er støvet rosa eller noget midt imellem.

Amni majus-5

Kongeskærm, Amni majus, dukker også op mellem stauderne som fine, hvide kniplinger, der svajer elegant på de tynde men heldigvis ret robuste stængler. De blev sået i bakker i vindueskarmen i det tidlige forår og siden plantet ud. Det var hele besværet værd 🙂

Astrantia major-36

Stauden stjerneskærm, Astrantia major, har blomstret længe og gør det endnu. Den har høj status i staudebedene. Stjerneskærm er botanisk en skærmplante som gulerodsblomst og kongeskærm, selv om den har sin helt egen, charmerende personlighed.

Nyeste blog indlæg

Gult og gråt og plantenyt til forårskrukkerne


Grænseoverskridende tulipanhøst skærehaven


Forsøg med spagnumfri så- og priklejord


Nyt spejlbassin omringet af frytler


Det er næsten for vådt til at være sandt


Planter med frostvæske i årerne


Årets haveprojekter står nærmest i kø i forårsvejret


Arkiver

3 Replies to “De skønne skærme”

Pernille Sparsø juli 25, 2015,  09:16

Smukke blomsterbilleder tak! Desværre blev mine Daucus Carota offer for gulerodsfluen. Jeg må overdække næste år, for det er den skønneste af alle skærmblomster!

Øv, det var da irriterende. Det havde jeg slet ikke tænkt på kunne være et problem… Jeg ved, der er en gartner, der er ved at eksperimentere med at lave den som potteplante til udplantning. Måske kan du være heldig at finde dem i en butik.
Mvh Lotte

Jeg såede sidste år et brev Rølikke i blandede farver og lavede et bed i urtehaven til dem, så jeg havde noget til at fylde i buketter. Det er jeg meget glad for jeg gjorde, farverne er pragtfulde, der er hvid, lysegul, lys laks, rosa og flere forskellige røde farver med enten hvide eller gule støvdragere, virkelig en anvendelig plante.

Skriv et svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

LB Text & Ide

  • Artikler
  • Pressemeddelelser
  • Katalogtekster
  • Hjemmesidetekster
  • Havebøger
  • Affiliate marketing
  • Influencer

Lotte Bjarke

Sondrupvej 42 · 8350 Hundslund

+45 21487530 · post@lottebjarke.dk

Gult og gråt og plantenyt til forårskrukkerne

Grænseoverskridende tulipanhøst skærehaven

Forsøg med spagnumfri så- og priklejord

Lotte Bjarke © Copyright 2023. All Rights Reserved