Helt Hen i Haven

Dahlia til genbrug

dahlia-lesotho-23Blomstringen bare bliver ved og ved i havens Dahlia planter. De forstår simpelthen ikke kunsten at stoppe i tide, og lige pludselig lærer de det på den hårde måde, når frosten kommer og sætter en brat stopper for festen. Den her Dahlia 'Lesotho' har været virkelig imponerende i år - mere end en meter høj og konstant blomstrende i månedsvis.dahlia-lesotho-21Men nu er der nattefrost på vejrudsigten, så jeg har besluttet mig for at redde knoldene, der jo ikke tåler frostgrader. Det er ikke en havedisciplin, jeg ellers har gjort det nævneværdigt i. Jeg har mest brugt Dahlia som sommerblomster og ladet knolde være knolde, når frosten kom. Men sidste år tog jeg mig sammen og gravede knoldene op. Det gik så godt, at jeg har besluttet mig for at gentage øvelsen.dahlia-lesotho-20Der var især noget at komme efter under den livskraftige Dahlia 'Lesotho'. Nogen har gnavet så grundigt i de andre, at der ikke rigtig var noget at overvintre på. Toppen er hermed klippet af 'Lesotho' knoldende, jorden er rystet af, de er lagt til vinterhvile i tør sphagnum og sat ind i det kølige værksted, hvor de klarede sidst vinter så fint. Se herdahlia-51Jeg kom så lige i tanke om, at jeg jo også har haft Dahlia i et par krukker i år. De er helt udtjent og skal ryddes op. Jeg ved fra gartnerierne, at de Dahlia, man køber i potter som sommerblomster, er stiklingeformeret. Så jeg har spekuleret på, om der er knolde i krukkerne efter en vækstsæson. Og sandelig 🙂 Det er der. De er ikke så store, men nu får de også lov at overvintre i værkstedet, for de har været rigtig fine hele sommeren med et hav af små, søde Dahlia blomster.

Nyeste blog indlæg

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne


Blomsterkaos i skærehaven


Ny bil udløser nyt bed og planterokade


Selvsået kongelys og fennikel fuldender staudeskrænten


Tørketålende røllike er perfekt til den nye staudeskrænt


Gult og gråt og plantenyt til forårskrukkerne


Grænseoverskridende tulipanhøst skærehaven


Arkiver

5 Replies to “Dahlia til genbrug”

Det er også ret sjovt at så sine Dahliaer, det har jeg gjort flere gange og hvis de bliver plantet ud lige når nattefrosten er slut og passet med vand og gødning, blomstrer de lige så flot som dem der kommer fra knoldene og de laver også så store knolde at man derefter kan overvintre disse knolde og gemme dem år efter år.

Hej Jeannie
Det er jeg simpelthen nødt til at prøve. Får du dem til at sætte frø selv, eller køber du dig til frøene?
Mvh Lotte

Hej Lotte.
Hyggeligt at læse om dine dahlia. Selv har jeg kun en i en krukke på terrassen og den har jeg haft stor glæde af.
Hilsen Lis

Hej Lis
Tak for din hilsen. Det er faktisk første gang, jeg har haft Dahlia i krukker. Men bestemt ikke sidste 🙂
Mvh Lotte

Hej Lotte, Jeg har hidtil købt frøene, jeg plukker så mange blomster at jeg vil få problemer med at samle frø, men de spirer så hurtigt og villigt at det er en fornøjelse. Jeg har prøvet både Pompon, Dekorativ, nogle der hedder “Bishop’s children” (de kan virkelig anbefales, de bliver enkelte, i varme farver og med mørke blade og stilke ) og nogle lidt lave typer der hedder “Sunny Reggae”. Alle mine frø er købt hos “Thompson & Morgan til ca. 30 kr. pr. pakke.

Skriv et svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

LB Text & Ide

  • Artikler
  • Pressemeddelelser
  • Katalogtekster
  • Hjemmesidetekster
  • Havebøger
  • Affiliate marketing
  • Influencer

Lotte Bjarke

Sondrupvej 42 · 8350 Hundslund

+45 21487530 · post@lottebjarke.dk

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne

Blomsterkaos i skærehaven

Ny bil udløser nyt bed og planterokade

Lotte Bjarke © Copyright 2023. All Rights Reserved