Helt Hen i Haven

Blomsterhøst i morgendis til to forskellige buketter

Skærehaven har udviklet sig til et virvar af blomster. Jeg er vild med det 🙂 Man kan kun ane konturerne af min farvevifte, for disciplinen i rækkerne er ikke, hvad den har været. Men hold da op, hvor er der mange muligheder for blomsterhøst til buket efter buket.

Skærehaven i fuldt flor

Blomsterhøst foregår jo bedst om morgenen, når stænglerne er saftspændte efter natten. Det gælder ikke mindst på hede dage, som vi har dem nu. For mig er det ren nydelse at tage hul på en ny dag med at fylde en spand med blomster. Det gælder jo om at klippe flittigt i skærehaven, så blomsterproduktionen holdes i gang. Men jeg skal gerne indrømme, at det lige nu er lidt svært at følge med produktionen. Så her til morgen klippede jeg bare løs uden at tænke nævneværdigt over, hvad blomsterne skulle bruges til.

Dagens blomsterhøst 🙂

Blomsterne blev sat i vand i en spand med det samme, efter at bladene nederst på stænglerne var blevet fjernet. Sikke en spandfuld det blev. Måske er der nogle, der genkender Omnioutil-spanden fra forsiden af min bog 'Sommerblomster - Fra frø til fryd', der jo handler om at dyrke og bruge sommerblomster i og fra haven på alle mulige måder. Spanden er super til formålet her og ovenikøbet pæn. (Reklame 🙂 Den kan købes her).

Havebuket i bolsjefarver

Dagens blomsterhøst fik lov at stå køligt og trække vand, indtil det blev fyraften. Heller ikke så ringe at indlede weekenden med at kreere buketter til rendyrket selvforkælelse. Her en buket i bolsjefarver, der har fået ærespladsen på spisebordet. Den er sammensat af blandt andet de store, gule håret solhat, Rudbeckia hirta 'Chim Chimnee', ferskenfarvet løvemund, Antirrhinum majs 'Chantilly' og pink haveridderspore, Delphinium consolida 'Salmon Beauty'.

Evighedsbuket

Der er nu så meget gang i forskellige blomster, der egner sig til tørring, at det er muligt at binde sig hele buketter af dem. Det er nemmere at binde buketten nu, mens stænglerne er friske og saftige og derfor ikke knækker så nemt, som når de først er tørret. Den teknik kan du også læse om i 'Sommerblomster - fra frø til fryd'. Nu er den færdige buket af dagens blomsterhøst hængt til tørre med hovedet ned sammen med de mange bundter af blomster, jeg tørrer på mere traditionel vis hver for sig til senere brug. Det gælder om at holde øje med buketten, mens den tørrer, og give den en ny, strammere snor, når stænglerne tørrer og svinder ind. Ellers går der kuk i buketten, der er sammensat af blandt andet de pink spir af russisk hindebæger, Limonium suworowii, lilla papirblomst, Xeranthemum annuum, støvet lilla haveridderspore, Delphinium consolida 'Misty Lavender' og det fnillerfine fontænegræs, Panicum 'Sparkling Fountain'.
God blomsterweekend derude 🙂

 

Nyeste blog indlæg

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne


Blomsterkaos i skærehaven


Ny bil udløser nyt bed og planterokade


Selvsået kongelys og fennikel fuldender staudeskrænten


Tørketålende røllike er perfekt til den nye staudeskrænt


Gult og gråt og plantenyt til forårskrukkerne


Grænseoverskridende tulipanhøst skærehaven


Arkiver

Skriv et svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

LB Text & Ide

  • Artikler
  • Pressemeddelelser
  • Katalogtekster
  • Hjemmesidetekster
  • Havebøger
  • Affiliate marketing
  • Influencer

Lotte Bjarke

Sondrupvej 42 · 8350 Hundslund

+45 21487530 · post@lottebjarke.dk

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne

Blomsterkaos i skærehaven

Ny bil udløser nyt bed og planterokade

Lotte Bjarke © Copyright 2023. All Rights Reserved