Sensommeren er en lækker tid, når man er så privilegeret at have køkkenhave og drivhus. Efter den lune periode er der for alvor kommet gang i modningen af tomaterne både i drivhuset og på friland, agurkplanten fortsætter sin nærmest uhæmmede produktion i drivhuset, mens squashen følger trop på friland.
I mit nye lune, sydvendte haverum er det for første gang for alvor lykkedes at dyrke artiskokker. Jeg synes de majestætlige kæmpeplanter er vildt fascinerende, og en del af blomsterne skal helt sikkert have lov at blomstre, for det er sådan et flot syn.
Men ikke dem alle sammen. I aften står der artiskok med en lækker vinaigrette på menuen. Jeg er spændt på, om den hjemmedyrkede lever op til de franske, man kan købe sig til.
2 Replies to “Alt godt fra haven”
Hej Lotte
Kan du fortælle mig hvorfor mine tomater bliver hvide i midten af kødet?
Mvh
Preben
Hej Preben
Det kan jeg desværre ikke umiddelbart. Hvordan hvide? Det er lidt svært at forestille sig. Kan det eventuelt være et sortsspørgsmål, eller er det en helt almindelig sort, det forekommer i?
Mvh Lotte