Jeg plejer jo at være umådelig konservativ, når det gælder udnyttelse af pladsen i drivhuset og har i mange år sværget til, at der overvejende skulle plantes cherrytomater og helst af sorten 'Gardeners Delight'. Så set i det lys, er jeg nærmest gået helt amok i dag. Der er nu plantet fire forskellige tomatsorter. 'Gardeners Delight' bliver testet mod en anden rød cherrytomat, 'Favorita'. Desuden er der den gule cherrytomat 'Sungold' og en bøftomat af ubestemt oprindelse. Der er allerede godt gang i planterne, så der blev knebet sideskud før plantning, de aller nederste blade ligeså, og så blev de ellers plantet lidt dybere, end de stod i potten.Men der blev skam plads til andet end tomater... Sidste år var vi nærmest ved at drukne i cherrytomater, og der er stadig lager i fryseren... Så nu skal der eksperimenteres med snackpeber, okra, pæremelon og ananaskirsebær, der allerede blomstrer lystigt og har lagt an til de første frugter. Det bliver spændende. Der er også en enkelt skoleagurk i venteposition, men den får lige lidt længere tid inde i varmen, så jeg er sikker på, at jordtemperaturen er over 13 grader døgnet rundt.Mellem grønsagerne er det plantet spændende, småeksotiske krydderurter. Her er det japansk bladmynte, Perilla frutescens, der er god at have ved hånden, hvis trangen til at lave sushi skulle melde sig. Citronverbena, citrongræs og lakridstagetes er også med til at sætte duft og farve på drivhuset, mens mine forspirede basilikum og appelsintagetes, der plejer at blive plantet til duftforvirring af forbipasserende skadedyr, stadig er for små til udplantning.
3 kommentarer til “Årets eksperimenter i drivhuset sat i gang”