I det tidlige forår fik blandt andet den lysegule kløver, Trifolium pannonicum, en støttepædagog i form af et pilestativ, der simpelthen blev stukket i jorden omkring planten. Nu pibler der allerede friske skud frem i jordoverfladen, så tiden er inde til at tænke på næste sæson.Staudestøtten fra foråret turde jeg ikke lade stå. Friske pilegrene har en fantastisk evne til at slå rod, og jeg har ikke behov for et piletræ i staudebedet.Det uregerlige piletræ har lige smidt de sidste blade og står allerede med gæslingerne på spring på de lange, bøjelige skud, der er perfekte til staudestativer.I foråret var der en læser, der beskrev, hvordan hun altid klippede grene til staudestativer om vinteren og satte dem i spænd i en spand, til det blev forår. På den måde tørrer grenene, så de ikke slår rod. Den ide er hermed annekteret med tak. Smart at have staudestøtter stående i samlesæt i planteværkstedet, så de er lige til at gå til.
5 Replies to “Staudestøtte naturel 2.0”
Da jeg har mange pil, i forskellige farver, kan jeg lave staudestøtter, der passer til blomsternes farve, gad vide om jeg kan finde støtterne igen ;o)
…det lyder som et luksusproblem …
Tja, “problemet” er nok den overvældende produktion af vidjer, da jeg arbejdede på en produktionshøjskole, var der god afsætning på årets høst, eleverne var helt vilde med at lave ting i pil, men som efterlønner, er jeg ikke kommet i gang med at flette, har endog haft Steen Madsen som kollega, men mine pil bliver stadig passet og klippet, så mængden af vidjer stiger.
Rigtig god ide, jeg har kun troldpil, men den er vel lige så god 🙂 Jeg stjæler ideen.
… troldpil … det må da kunne blive nogle sjove staudestøtter …