Helt Hen i Haven

Ranunkel eksperimenter

IPM15 dag 1-62

Da jeg for nylig var på plantemesse i Tyskland, blev jeg ikke så lidt betaget af Ranunculus Pon-Pon, der er en hel serie af ranunkel sorter til produktion af snitblomster. Den italienske forædler binder buketter på en underlig måde, men de stærkt fyldte blomster i vintage nuancer er da i en klasse for sig. Det fik mig til at tænke på, at jeg faktisk aldrig har prøvet at dyrke haveranunkel, Ranunculus asiaticus, i haven.

Ranunculus asiaticus-204

Så da jeg i supermarkedet faldt over ranunkelknolde - omend knapt så fancy som de italienske - var der ikke langt fra tanke til handling. Det er nogle sjove, edderkoppeagtige knolde, der lidt kan ligne miniature dahlia knolde.

Ranunculus asiaticus-206

Jeg forestiller mig, at det vil være en god ide at forspire ranunklerne ligesom dahlia. Så nu er de blevet lagt i potter med fugtig pottemuld og derpå dækket med mere pottemuld. De står lunt og hyggeligt under en fiberdugdyne i drivhuset. Hvis det for alvor trækker op til frost, må de bringes i ly i annekset, men indtil videre går det vist fint.

Nyeste blog indlæg

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne


Blomsterkaos i skærehaven


Ny bil udløser nyt bed og planterokade


Selvsået kongelys og fennikel fuldender staudeskrænten


Tørketålende røllike er perfekt til den nye staudeskrænt


Gult og gråt og plantenyt til forårskrukkerne


Grænseoverskridende tulipanhøst skærehaven


Arkiver

9 Replies to “Ranunkel eksperimenter”

Jeg skriver næsten dagligt på bloggen i sæsonen, så der skal rulles meget langt ned for at finde et år gamle indlæg. Hvis du går ind på http://www.helthenihaven.com og søger på ordet ranunkel, kan du se, hvordan eksperimentet endte. Jeg gider ikke prøve igen i år. Håber, du får mere held med dine.

Jeg tror heller ikke at jeg får held med mine, for mange siger at de har svært ved at få det til at lykkes. Og mine kommer til at stå inde på et lukket altan, hvor der aldrig er fuld sol, men ret varmt. Mindst 30 grader om sommeren hvis jeg ikke har et vindue åbent. Lykkes det ikke, så bliver det også kun den ene gang.

Skriv et svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

LB Text & Ide

  • Artikler
  • Pressemeddelelser
  • Katalogtekster
  • Hjemmesidetekster
  • Havebøger
  • Affiliate marketing
  • Influencer

Lotte Bjarke

Sondrupvej 42 · 8350 Hundslund

+45 21487530 · post@lottebjarke.dk

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne

Blomsterkaos i skærehaven

Ny bil udløser nyt bed og planterokade

Lotte Bjarke © Copyright 2023. All Rights Reserved