Helt Hen i Haven

Pladsbytteri i krukkerne

Helichrysum petiolare-15For nogle uger siden blev en gråbladet evighedsblomst, der var blevet for stor til sin krukke, omplantet til en af de store betonkrukker på fortrappen. Siden har den haft voldsomt fart på, så nu ser den anden krukke ærlig talt lidt trist ud i sammenligning. Noget må der gøres.Nedklipning sommerblomster-15I den voksede et af sommerens krukkeplanteeksperimenter, den nye, pink sort af dukkekrave, Brachyscome ‘Strawberry Pink’. Desværre faldt de tre planter i krukken fuldstændig fra hinanden efter et regnvejr for en måneds tid siden. Jeg valgte at klippe dem ned og give dem en ekstra chance.

Brachycome Strawberry Pink-15Desværre er der kun en ud af tre, der synes, det kunne være sjovt at prøve igen. Det ser tosset ud i den store krukke, så i stedet har den enlige dukkekrave overtaget en krukke, hvor hornviolerne, Viola cornuta, efter en lang og hæderkronet indsats nu må give op.

Helichrysum petiolare-417Tilbage står den store krukke på trappen og ser tom ud. Heldigvis stak jeg en del stiklinger, da der blev plantet om sidst. Når de ligefrem vokser gennem ventilationshullet i vækstklokken, er jeg ret sikker på, at de har dannet rod. Nu er alle stiklingerne blevet plantet i den store krukke og vil forhåbentlig snart fylde den ud, så den kan danne par med den anden. Det vil se ret fint ud, tror jeg.

 

 

Følg bloggen

Nyeste blog indlæg

Dette er en test


Planter med frostvæske i årerne


Årets haveprojekter står nærmest i kø i forårsvejret


Lykken er en kasse spirende løgvækster


Kampen mod buksbomhalvmøl er fløjtet i gang


Klargøring til en ny skærehavesæson


Skærehaveplanter der kommer med posten


Arkiver

Skriv et svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

LB Text & Ide

  • Artikler
  • Pressemeddelelser
  • Katalogtekster
  • Hjemmesidetekster
  • Havebøger
  • Affiliate marketing
  • Influencer

Lotte Bjarke

Sondrupvej 42 · 8350 Hundslund

+45 21487530 · post@lottebjarke.dk

Dette er en test

Planter med frostvæske i årerne

Årets haveprojekter står nærmest i kø i forårsvejret

Lotte Bjarke © Copyright 2023. All Rights Reserved