Helt Hen i Haven

Pladsbytteri i krukkerne

Helichrysum petiolare-15For nogle uger siden blev en gråbladet evighedsblomst, der var blevet for stor til sin krukke, omplantet til en af de store betonkrukker på fortrappen. Siden har den haft voldsomt fart på, så nu ser den anden krukke ærlig talt lidt trist ud i sammenligning. Noget må der gøres.Nedklipning sommerblomster-15I den voksede et af sommerens krukkeplanteeksperimenter, den nye, pink sort af dukkekrave, Brachyscome 'Strawberry Pink'. Desværre faldt de tre planter i krukken fuldstændig fra hinanden efter et regnvejr for en måneds tid siden. Jeg valgte at klippe dem ned og give dem en ekstra chance.

Brachycome Strawberry Pink-15Desværre er der kun en ud af tre, der synes, det kunne være sjovt at prøve igen. Det ser tosset ud i den store krukke, så i stedet har den enlige dukkekrave overtaget en krukke, hvor hornviolerne, Viola cornuta, efter en lang og hæderkronet indsats nu må give op.

Helichrysum petiolare-417Tilbage står den store krukke på trappen og ser tom ud. Heldigvis stak jeg en del stiklinger, da der blev plantet om sidst. Når de ligefrem vokser gennem ventilationshullet i vækstklokken, er jeg ret sikker på, at de har dannet rod. Nu er alle stiklingerne blevet plantet i den store krukke og vil forhåbentlig snart fylde den ud, så den kan danne par med den anden. Det vil se ret fint ud, tror jeg.

 

 

Nyeste blog indlæg

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne


Blomsterkaos i skærehaven


Ny bil udløser nyt bed og planterokade


Selvsået kongelys og fennikel fuldender staudeskrænten


Tørketålende røllike er perfekt til den nye staudeskrænt


Gult og gråt og plantenyt til forårskrukkerne


Grænseoverskridende tulipanhøst skærehaven


Arkiver

Skriv et svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

LB Text & Ide

  • Artikler
  • Pressemeddelelser
  • Katalogtekster
  • Hjemmesidetekster
  • Havebøger
  • Affiliate marketing
  • Influencer

Lotte Bjarke

Sondrupvej 42 · 8350 Hundslund

+45 21487530 · post@lottebjarke.dk

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne

Blomsterkaos i skærehaven

Ny bil udløser nyt bed og planterokade

Lotte Bjarke © Copyright 2023. All Rights Reserved