Helt Hen i Haven

Narcisser i køkkenhaven

Narcissus 16-20Narcissernes storhedstid er begyndt. Alle vegne rundt om i haven, står de i små klynger og lyser op. Jeg planter altid løg fra potter og krukker ud, når de er afblomstret og narcisser hører til dem, der mest trofast kommer igen.Narcissus 16-37I bagerste geled i køkkenhaven kommer en hel parade af narcisser. Der er flere årsager til, at løgene blev lagt der. Først og fremmest for at have noget at plukke af til vaserne uden at skulle bekymre mig om at drive rovdrift på blomsterbedene, der lige er begyndt at se godt ud igen. Blandt andet takket være de mange narcisser. Men for at være helt ærlig også fordi jeg stod med en masse løg med nedvisnede toppe og derfor ikke havde nogen anelse om, hvad der var hvad. Den glade, blandede parade, der blev resultatet, passer fint i køkkenhaven, synes jeg.

IMG_1865  Så nu er sæsonen for havebuketter for alvor skudt i gang. Narcisserne har fået følgeskab af forskellige primula'er, påskeklokker og grene fra blomstrende pil, mirabel og hasselbror i den gule og hvide buket, der spreder dejlig forårsstemning på spisebordet nu.

Nyeste blog indlæg

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne


Blomsterkaos i skærehaven


Ny bil udløser nyt bed og planterokade


Selvsået kongelys og fennikel fuldender staudeskrænten


Tørketålende røllike er perfekt til den nye staudeskrænt


Gult og gråt og plantenyt til forårskrukkerne


Grænseoverskridende tulipanhøst skærehaven


Arkiver

4 Replies to “Narcisser i køkkenhaven”

Det er da en rigtig fin buket du har lavet, det er skønt med blomster i køkkenhaven allerede nu. Jeg har altid masser af sommer blomster mellem rækkerne i køkkenhaven, tænker også jeg med tiden vil have forskellige Narcisser så der bliver noget at lave buketter her tidlig på året.

Hej Jeanett
Tak for din hilsen 🙂 Ja, det er guld værd at have blomster nok at plukke af. Narcisserne vokser helt bagerst i køkkenhaven, så jordbehandling ikke bliver en umulig opgave.
Mvh Lotte

Jeg har også “vilde” narcisser, de blander sig meget gerne med min tætte bevoksning af ramsløg, men ingen fare for fejlplukning! Myrerne sørger for at ramsløgene “flytter” sig hurtigere end narcisserne, en have i bevægelse!

En have i bevægelse … det var da et dejligt udtryk 🙂
Go’ weekend.
Lotte

Skriv et svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

LB Text & Ide

  • Artikler
  • Pressemeddelelser
  • Katalogtekster
  • Hjemmesidetekster
  • Havebøger
  • Affiliate marketing
  • Influencer

Lotte Bjarke

Sondrupvej 42 · 8350 Hundslund

+45 21487530 · post@lottebjarke.dk

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne

Blomsterkaos i skærehaven

Ny bil udløser nyt bed og planterokade

Lotte Bjarke © Copyright 2023. All Rights Reserved