Helt Hen i Haven

Frøforsyninger til årets projekter bestilt

Hvis der er et sted, der er godt at være på sådan en råkold dag, hvor det ikke engang vil blive ordentligt lyst, så er det bag computerskærmen på besøg i lokkende, lækre frøbutikker med den klare mission at sikre sig frøforsyninger til nye eksperimenter. Inspireret af sidste sommers besøg i haver og parker og på udstillinger har jeg nu med stor omhu bestilt en hel masse, jeg ikke har prøvet at dyrke før. Det gælder for eksempel den her mexicanerhat, Ratibida columnifera, som jeg blev fuldstændig forelsket i på den store IGA udstilling i Berlin.Håret solhat, Rudbeckia hirta, er en enårig sommerblomst, jeg heller ikke har prøvet at så før. Men sidste sommer var det som om, den dukkede op alle vegne med store, smukke blomster i fantastiske brændte og glødende farver. Nu skulle den også gerne være på vej som en del af årets frøforsyninger.Jeg har også fået lyst til at lege lidt mere med fnuglette græsser inspireret ikke mindst af de storslåede beplantninger i Park de Gärten i Bad Zwischenahn i Tyskland. Jeg synes, det næsten tågede skær prærie-hirse, Panicum virgatum, lægger over bedet her er helt betagende, så nu kom den også med i indkøbskurven.Det samme gælder egernhalebyg, Hordeum jubatum, der kan det der med at få det hele til at se let og lækkert ud. Jeg har foreløbig købt ind i de to netbutikker kerneliv.dk og sarahraven.com men det bliver nok ikke de sidste 🙂 I øvrigt er gemalen ved at konstruere en helt fantastisk ting til det plantebord med indlagt varme, han byggede i efteråret: En slags drivhus til bordet, der kan holde på varmen, når de små forspirede planter skal ud og stå på egne ben i det nye drivhus i det tidlige forår. Det projekt kommer jeg helt sikkert tilbage til.

Nyeste blog indlæg

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne


Blomsterkaos i skærehaven


Ny bil udløser nyt bed og planterokade


Selvsået kongelys og fennikel fuldender staudeskrænten


Tørketålende røllike er perfekt til den nye staudeskrænt


Gult og gråt og plantenyt til forårskrukkerne


Grænseoverskridende tulipanhøst skærehaven


Arkiver

4 Replies to “Frøforsyninger til årets projekter bestilt”

Karen Engsig-Karup januar 14, 2018,  23:15

Forspirer du alle dine et-årige planter? Eller sår du nogen direkte på friland? Jeg tænker her mest på græsserne.
Jeg bredsåede engang forglemmigej på friland og fortrød det bitterligt, for de næste to år havde jeg forglemmigej overalt – fra køkkenhave til flisemellemrum 🙁
Men er det da ikke skønt, at foråret nu så småt melder sin ankomst? 🙂

Kære Karen
Det er ikke alle sommerblomsterne, jeg forspirer. Især dem jeg dyrker i køkkenhaven bliver altid sået direkte i jorden. Jeg synes, det er lidt mere besværligt med dem, der skal stå i staudebedene, for der har stauderne det med at skygge de spæde planter væk. Så dem forspirer jeg normalt. Alle frøforsyningerne er dumpet ind mens jeg har været ude at rejse i denne uge. Hmm jeg har vist fået bestilt rigeligt… Utroligt så meget forårsstemning sådan en stak frøposer kan fremtrylle 🙂
KH Lotte

Jamen, så har jeg da også bestilt Egernhalebyg hos Kerneliv. Jeg er ellers en klovn til det med forspiring, men det får en chance mere. Sammen med vinterbønnerne, eller hvad de hed, som du også har fristet mig til 😉
Mange hilsener, Lisbeth

Hej Lisbeth
Held og lykke med projekterne. Jeg beklager, hvis jeg har ledt dig i fristelse 🙂
KH Lotte

Skriv et svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

LB Text & Ide

  • Artikler
  • Pressemeddelelser
  • Katalogtekster
  • Hjemmesidetekster
  • Havebøger
  • Affiliate marketing
  • Influencer

Lotte Bjarke

Sondrupvej 42 · 8350 Hundslund

+45 21487530 · post@lottebjarke.dk

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne

Blomsterkaos i skærehaven

Ny bil udløser nyt bed og planterokade

Lotte Bjarke © Copyright 2023. All Rights Reserved