Hindbærstykket i køkkehaven har præsteret imponerende godt i år, men nu er det slut. De sidste hindbær, der modner, har for mange skimlede naboer til at være appetitlige. Dermed er tiden inde til at få klippet årets skud ned til sokkeholderne.
Hindbærplanterne i køkkenhaven er såkaldte efterårshindbær af sorten Rubus idaeus 'Autumn Bliss', der bærer bær på årsskuddene og derfor først modner hen på sommeren men til gengæld bliver ved længe. Den sene blomstring betyder, at de snyder hindbærbillen, der ikke får lagt æg i blomsterne, så der er ikke "orm" i efterårshindbærrene. De lange skud har ikke været bundet op, så det var efterhånden noget af et virvar.
Der er også den fordel ved efterårshindbærrene, at man kan gøre kort proces efter høst og klippe alle skud ned til grunden på en gang. "Almindelige" hindbær bærer på sidste års skud, så da skal man tælle og tynde ud, for at få det rigtige antal skud at plukke på næste år.
Det blev til en ordentlig bunke haveaffald, som bliver fragtet til den kommunale genbrugsstation i modsætning til det meste haveaffald, der bare ryger på komposten. Skulle der være svampesygdomme som fx stængelsyge i de gamle skud, er der jo ingen grund til at sprede dem til de nye skud.