Helt Hen i Haven

Elektrochok til dræbersneglene 2.0

Dræbersnegl-26

Ansporet af årets første fund af en af de meget lidt charmerende iberiske skovsnegle, der lyder kælenavnet dræbersnegle, er fortsættelsen af sidste års eksperiment med kobbertape sat i værk. Chokoladeblomsten i krukken med kobbertape blev ikke spist sidste år, men det kan der jo være flere grunde til. Måske var der ingen snegle, måske virkede kobbertapen, eller måske kan dræbersnegle bare ikke lide chokolade.

Kobbertape-13

Derfor bliver der gået mere "videnskabeligt" til værks i år 🙂 To ens krukker og to ens minipetunia'er, Calibrachoa, der er kendt som sneglelivret, indgår i forsøget.

Kobbertape-16

Den ene krukke har fået ikke bare en men to ringe af kobbertape påklistret. Teorien er, at kobberet giver snegle, der forsøger at passere tapen, et elektrisk stød, så de vælger at gå en anden vej. De to krukker står nu foran det gamle drivhus, hvor der som regel er ret fugtigt og lækkert for snegle, og hvor en petunia i en krukke sidste år blev gnasket til ukendelighed.

Calibrachoa-1

Calibrachoa er ikke en Petunia men en meget nær slægtning med små og i dette tilfælde dobbelte blomster. Næsten synd at sætte dem ud som sneglemading, men det er nu spændende, om kobbertapen virker eller det bare er en god historie, som kan give snegleramte haveejere lidt trøst.

Nyeste blog indlæg

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne


Blomsterkaos i skærehaven


Ny bil udløser nyt bed og planterokade


Selvsået kongelys og fennikel fuldender staudeskrænten


Tørketålende røllike er perfekt til den nye staudeskrænt


Gult og gråt og plantenyt til forårskrukkerne


Grænseoverskridende tulipanhøst skærehaven


Arkiver

11 Replies to “Elektrochok til dræbersneglene 2.0”

Kobbertape fremhæves ofte, især i engelske havekredse, som en effektiv barriere mod snegle. Derfor dette fuldstændig uvidenskabelige forsøg på at finde ud af, om det rent faktisk virker. Der er absolut ikke tilsluttet strømkilde eller lignende. Jeg forestiller mig, at kobbertapen – hvis det altså virker, hvad jeg fortsat nærer en sund skepsis for, har en effekt a la det stød, man får i en tand med hul i, hvis man tygger i et stykke staniol.
Jeg var tæt på at afblæse forsøget med stemplet virkningsløst sidst på sommeren, men lader fortsat tvivlen komme kobbertapen til gode og prøver påny til næste år.

http://helthenihaven.com/2015/09/27/elektrochok-til-draebersnegle-3-0/

Hvordan er du kommet ind på dette gamle blogindlæg? Der har været mange besøg på netop det indlæg i dag, og jeg undrer mig lidt over, hvor de kommer fra på denne årstid.
Mvh Lotte

Jens Peder Sloth Jensen august 20, 2022,  05:41

Hej Lotte. Hvordan går det med kobber-båndet.?
MVH.Jens PedeJens Peder Sloth Jensen

Skriv et svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

LB Text & Ide

  • Artikler
  • Pressemeddelelser
  • Katalogtekster
  • Hjemmesidetekster
  • Havebøger
  • Affiliate marketing
  • Influencer

Lotte Bjarke

Sondrupvej 42 · 8350 Hundslund

+45 21487530 · post@lottebjarke.dk

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne

Blomsterkaos i skærehaven

Ny bil udløser nyt bed og planterokade

Lotte Bjarke © Copyright 2023. All Rights Reserved