Helt Hen i Haven

Dræbersnegle frit salatbed

Dræbersnegl i salat-2

Det sker år efter år. Når salathovederne er klar til høst viser det sig, at de heldigvis ret få dræbersnegle, der hærger haven, på mirakuløs vis igen har fundet frem til salaten og indlogeret sig fugtigt og lækkert og med adgang til rigelig føde under de nederste blade. På godt jysk. Det er træls!

Sneglehegn-16

Derfor har jeg længe gået med en drøm om et sneglefrit salatbed, hvor sneglene ikke kan komme til salat og andre bladgrønsager. Nu er drømmen blevet til virkelighed 🙂 Bedet er placeret nedenfor drivhuset i køkkenhaven og er blevet fyldt op med indholdet af komposten, krukkejorden fra nogle store, udrangerede krukker og derpå nogle børfulde jord fra køkkenhaven, der blev grundigt beriget med Champost i efteråret.

Sneglehegn-17

Det var lidt tricky at konstruere salatbedet i det skrånende terræn, men "ingeniøren" er sluppet rigtig godt fra det. En solid ramme af lokalt producerede egeplanker er blevet beklædt med det gamle sneglehegn, der følger terrænnet. Hegnet har før vist sin effektivitet - sneglene kan vitterligt ikke passere den ombukkede kant - men det er vanskeligt at integrere i den nuværende temmelig organisk udseende køkkenhave uden, at det bliver alt for grimt. På denne måde og med denne placering springer det ikke alt for meget i øjnene. Nu skal græsset bare holdes nede omkring det, så der ikke bliver skabt broer til glubske snegle.

Nyeste blog indlæg

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne


Blomsterkaos i skærehaven


Ny bil udløser nyt bed og planterokade


Selvsået kongelys og fennikel fuldender staudeskrænten


Tørketålende røllike er perfekt til den nye staudeskrænt


Gult og gråt og plantenyt til forårskrukkerne


Grænseoverskridende tulipanhøst skærehaven


Arkiver

2 Replies to “Dræbersnegle frit salatbed”

Dit indlæg får mig til at tænke på, om der findes en oversigt over, hvor udbredt dræbersneglene er. Vi har dem ikke (bor i Salling og ved, at de ikke er særligt langt væk), og Søren Ryge mener jeg heller ikke er plaget af dem. Desuden gad jeg også vide, hvordan de breder sig, og hvor hurtigt det går.

Hej Marie
Det ved jeg faktisk ikke, men det er mit indtryk, at der har indstillet sig lidt mere balance i tingene, end dengang det var helt galt mange steder. Jeg har ikke ret mange inde i haven, men vi kører slalom ude på vejen efter et regnskyl for at køre så mange over som muligt. Der er mange, men måske bryder de sig ikke om at krybe igennem det bælte af fyrreskov, der skiller haven fra vejen. Håber jeg.
Mvh Lotte

Skriv et svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

LB Text & Ide

  • Artikler
  • Pressemeddelelser
  • Katalogtekster
  • Hjemmesidetekster
  • Havebøger
  • Affiliate marketing
  • Influencer

Lotte Bjarke

Sondrupvej 42 · 8350 Hundslund

+45 21487530 · post@lottebjarke.dk

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne

Blomsterkaos i skærehaven

Ny bil udløser nyt bed og planterokade

Lotte Bjarke © Copyright 2023. All Rights Reserved