Helt Hen i Haven

Blomster med striber og tern

 

Forårskrukker 15-5

Det er stadig nogle af de krukker, der blev tilplantet op til jul, der pynter foran hoveddøren. Men med lidt omrokering og fornyelse indfinder foråret sig stille og roligt på fortrappen. I det milde vejr klarer de første forårsblomster sig fint i krukkerne. Det gælder fx hornvioler, Viola cornuta, Primula og mange forskellige løgvækster.

Fritillaria meleagris-36

Vibeæg, Fritillaria meleagris, hører til mine absolutte yndlingsblomster på denne årstid, så det er selvfølgelig en af de første forårsblomster, der bliver plantet i krukkerne. Den dæmpede violette farve er lækker, og så holder jeg aldrig op med at være fascineret af, at blomsterklokkerne, der dingler fint fra de tynde stængler, vitterligt er ternede. Senere bliver løgene plantet ud i haven, hvor der efterhånden er en pæn bestand af genbrugs vibeæg.

Primula acaulis Zebra Blue-5

På den anden side af trappen er blomsterne ikke ternede med stribede. Primula acaulis ’Zebra Blue’ er en noget usædvanlig primula med blå- og hvidstribede blomster, der leder tanken hen på fint porcelæn.

Nyeste blog indlæg

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne


Blomsterkaos i skærehaven


Ny bil udløser nyt bed og planterokade


Selvsået kongelys og fennikel fuldender staudeskrænten


Tørketålende røllike er perfekt til den nye staudeskrænt


Gult og gråt og plantenyt til forårskrukkerne


Grænseoverskridende tulipanhøst skærehaven


Arkiver

2 Replies to “Blomster med striber og tern”

Flotte billeder og en absolut helt bedårende primula. Desværre er mine erfaringer med de mest sjældne og smukke primula, at de dårligt overlever i min have, det er som regel den næste vinter der tager dem.

Hej Jeannie
Her i haven – der vel at mærke ligger lunt – er jeg egentlig ofte overrasket over, hvor mange af primula’erne, der overvintrer fra år til år. Lige nu kan jeg se, at der er liv i den dobbelte blå ‘Amethyst Ice’, som jeg blev helt vild med sidste år. Den glæder jeg mig til gensynet med. Om den stribede kan overvintre, ved jeg ikke. Det må komme an på en prøve. Held og lykke med dine.
Lotte

Skriv et svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

LB Text & Ide

  • Artikler
  • Pressemeddelelser
  • Katalogtekster
  • Hjemmesidetekster
  • Havebøger
  • Affiliate marketing
  • Influencer

Lotte Bjarke

Sondrupvej 42 · 8350 Hundslund

+45 21487530 · post@lottebjarke.dk

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne

Blomsterkaos i skærehaven

Ny bil udløser nyt bed og planterokade

Lotte Bjarke © Copyright 2023. All Rights Reserved