Helt Hen i Haven

Aspargesbille invasion

Aspargesbilleæg-1Der har været lidt krisestemning i aspargesbedet hele foråret, men nu er den da helt gal. Høsten har indtil nu været alt for lille i det ellers så fine aspargesvejr, så da jeg kom ind med dagens høst og opdagede en masse små gråsorte dingenoter på alle skuddene, troede jeg faktisk det var sporehuse af en eller anden skummel svampesygdomme. Jeg brugte en livline og fik fat i Henrik, der er grønsagskonsulent. Han syntes nu mere, det lignede aspargesbille æg.Aspargesbille-7Og det har han helt sikkert ret i. Et nærmere eftersyn viste, at det nærmest myldrer med de flotte biller, der ikke generer sig for at sikre arvefølgen lige midt i mit aspargesbed. Det er bare ikke i orden! Så nu har jeg fjernet alle overjordiske skud og kvast så mange biller, jeg kunne slippe afsted med. Aspargesbiller kan kun lide asparges, så hvis skuddene bliver holdt nede indtil Skt. Hans, dør de forhåbentlig af sult eller søger andre jagtmarker. Med lidt held kan det minimere årets anden generation af biller, der kan hærge planterne voldsomt i sensommeren.

Nyeste blog indlæg

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne


Blomsterkaos i skærehaven


Ny bil udløser nyt bed og planterokade


Selvsået kongelys og fennikel fuldender staudeskrænten


Tørketålende røllike er perfekt til den nye staudeskrænt


Gult og gråt og plantenyt til forårskrukkerne


Grænseoverskridende tulipanhøst skærehaven


Arkiver

4 Replies to “Aspargesbille invasion”

Føj! Sådan nogle små sataner fik vi også invasion af, dengang vi havde grønne asparges. Vi kæmpede forgæves i flere år og opgav så at have dem (aspargeserne altså). Håber, I får bugt med dem! 🙂 Nina

Tak Nina – det håber jeg godt nok også – jeg elsker at kunne høste de sprøde, lækre, grønne asparges. KH Lotte

Jeg havde samme problem for en del år siden. Jeg samlede biller ind hver dag og tilintetgjorde dem. Og så kørte jeg med fingrene henover de grønne blade og maste æg og larver. Jeg er ikke sikker på, at du kan nøjes med at fjerne alle grønne skud til sankthans. Jeg fik på den måde god top på aspargesstykket sidst i juni. Næste år kom der få biller, men da var jeg obs. på dem. Jg brændte så også toppen om efteråret, da det er her overvintringen sker. Tredje år var alt normalt igen. Så fortvivl ikke.

Der er en artikel på Havenyt om den
http://www.havenyt.dk/skadedyr_og_plantesygdomme/140.html

Hej Karna
Jeg maser også løs allerede, men er vel nødt til at lade aspargeserne skyde efter Skt. Hans, hvis ikke de skal blive helt udsultede? Så må jagten intensiveres på de grønne dele. Men godt at høre, at det kan lykkes at få bugt med problemet.
Mange hilsner Lotte

Skriv et svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

LB Text & Ide

  • Artikler
  • Pressemeddelelser
  • Katalogtekster
  • Hjemmesidetekster
  • Havebøger
  • Affiliate marketing
  • Influencer

Lotte Bjarke

Sondrupvej 42 · 8350 Hundslund

+45 21487530 · post@lottebjarke.dk

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne

Blomsterkaos i skærehaven

Ny bil udløser nyt bed og planterokade

Lotte Bjarke © Copyright 2023. All Rights Reserved