Helt Hen i Haven

Afretning af staudebede

Afretning staudebede-1Græs (og mos) har en tendens til at mænge sig ind i staudebedene, så de langsomt skrumper. Samtidig er det lige som om, proportionerne med tiden er blevet lidt skæve i de ovale staudebede. Træerne og buskene er jo vokset meget, siden de blev plantet. Så meget, at det kniber med plads nok til stauderne. Derfor har jeg længe ønsket mig en afretning og en udvidelse af et par af bedene.

Afretning staudebede-4 Nu opstod der heldigvis behov for græstørv til et projekt i den anden ende af haven. Og så gik det pludselig stærkt. Vandslangen kom ud af vinterhiet og blev brugt til at  "tegne" bedenes facon i græsset.Afretning staudebede-2Med den store spade blev der skåret en fin oval rundt om bedet.Afretning staudebede-3Derefter kunne græstørvene skrælles af i firkanter og overføres til det græsmanglende projekt.Afretning staudebede-7Resultatet blev to velafrettede bede med en pæn stribe jomfruelig jord langs kanten. Jorden var nem og løs at rive igennem, så jeg forventer ikke, at der bliver de store ukrudtsproblemer i første omgang.Afretning staudebede-6Dermed er der blevet dejlig ny plads til dels udflytning af klemte stauder i den gamle del af beplantningen, dels til et par nye af dem, der står øverst på ønskesedlen, men som det har knebet med at finde plads til. Ikke nogen ringe situation 🙂

 

Nyeste blog indlæg

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne


Blomsterkaos i skærehaven


Ny bil udløser nyt bed og planterokade


Selvsået kongelys og fennikel fuldender staudeskrænten


Tørketålende røllike er perfekt til den nye staudeskrænt


Gult og gråt og plantenyt til forårskrukkerne


Grænseoverskridende tulipanhøst skærehaven


Arkiver

3 Replies to “Afretning af staudebede”

Jeg sidder også og kigger ud i min “vinter”have, godt nok er bladene begyndt at skyde, og de tidlige buske er begyndt at blomstre, men det er stadig bart. Pludselig kommer en større grøngul fugl flyvende ind gennem haven, min første tanke var: En parakit, men jeg kender ingen i nabolaget, der har en sådan, men flot så den ud, nu er den anmeldt til politiet, og jeg har skrevet til “Papegøje & Parakitter” ved Lars Bodin, så en ejer kan få besked om sin fugls færden.
Fuglen er siden forsvundet.
Med venlig hilsen
Finn Colmorn

I skal også have at vide, hvor jeg har gjort observationen, det er i Sdr. Hostrup, 7 km syd for Aabenraa. Fortsat God Påske.
M.v.h. Finn

Hej Finn
Hvor spændende. Håber, fuglen finder hjem til sin ejer, før den bliver forkølet. Den eneste virkelig grønne fugl, der har vist sig her på matriklen, er en grønspætte. Men det var nu også lidt af en oplevelse, da den pludselig sad der i et træ og pænt blev siddende længe nok til, at jeg fik fat i kikkerten og set nærmere efter. Heldigvis er den jo så karakteristisk, at det ikke kræver en ornitolog at bestemme den 🙂
Mvh Lotte

Skriv et svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

LB Text & Ide

  • Artikler
  • Pressemeddelelser
  • Katalogtekster
  • Hjemmesidetekster
  • Havebøger
  • Affiliate marketing
  • Influencer

Lotte Bjarke

Sondrupvej 42 · 8350 Hundslund

+45 21487530 · post@lottebjarke.dk

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne

Blomsterkaos i skærehaven

Ny bil udløser nyt bed og planterokade

Lotte Bjarke © Copyright 2023. All Rights Reserved